28-IX-2006.

Она два жбуна пред магнолијом смо одавно исекли, али оно наставља да расте, јер су то два дрвета, са јаким кореном, и то сваког пролећа истера ново грање. Пошто сам углавном беспослен, дохватио сам се тога, да извадим те пањеве. Радио сам то предвече, кад је напољу већ колико толико подношљиво и може да се дише без шкрга. Седео сам на једном од старих звучника, а од алата сам користио малу електричну тестеру, чекић, длето и можда векшмајзл, не видим га на фоткама ал' се сећам да је био згодан за сечење тањег корења а и као лопатица.

И данас сам, након десетак таквих сеанси, извадио и други пањ.

Проблем је тим био решен за ову годину. Преостали проблем је у томе што је буквално требало прекопати целу ту предњу половину травњака и почупати или макар ситно исецкати то корење, јер је оно наставило да расте. Морао сам да пазим да не порасте превише, да га исечем малом швићкалицом док још могу, иначе бих морао да препузим све то да ручно исечем сваку стабљику.

Иза поште у крају, око паркинга је био дрворед од тог истог дрвета, и канда се превише разрастао, па су га посекли, оставивши педаљ високе пањеве. Наредног пролећа то је била жива ограда, густиш невероватан. Сваки пањ је истерао бар два туцета грана, правих и метар високих. То чудо је неуништиво.

Овај цртеж ми је лежао ваљда недељама на столу. То је Лена нацртала... док је радила нешто друго. Обичном хемијском на, шгјз, нечијем рекламном нотесу.

Поставио свој други чланак на УбикАгора. Алфонс се обрадовао :).

Покушавам да направим нешто сам, неки MyNeighborhood.com, где би посетилац добијао ствари из краја, тј. све што понуди је везано за географску близину. Идеја је њена, и било ми је јасно куд циља. Инсталисао сам ФриБСД на стару кутију (канда још онај Целерон из 1999.), и почео да проучавам како да што јефтиније урадим ајакс шетњу, а да не користим ручно регистроване повратне функције и сав тај тешки ДОМ. Нашао сам две чаробне речи: скривени ифрејм. Обећава, али кад га учитам и ископирам његов унутрашњи хтмл у нешто друго, не испадне баш како сам замислио. Потписи испод слика штрче, а појебе форматирање и другде. Чак сам за неке ствари питао Рика Строла на Хавајима.

Дописивао се са неким главоловцем, са мојим стандардним резимеом и

моја тарифа је 50$/сат, радим од куће у Вирџинија Бичу. Могу на лицу места недељу-две, само да сам бар пола времена код куће. На последњем послу, пре него што сам кренуо соло, радио сам за дијамантско-јувелирску фирму у Њујорку, и за тридесетак месеци сам тамо провео око пет недеља, остатак времена су радиле интензивне комуникације. За поправке својих багова не наплаћујем, ако их буде. Такође, уштеде које потекну од употребе алата који сам написао раније - остају муштерији. Што се тиче оног што сте тражили, радио сам све осим дот нета. То умем да читам, можда поправим понеку ситницу, али током година нисам стигао да научим где шта стоји тамо. Потрајало би коју недељу да уђем у штос, ако буде потребно. Скоро увек сам у близини телефона, до 22:00 по источном.

Тридесетог смо најзад ушравили металну лајсну, која покрива ивицу тепиха на местима где се гази - према кујни, ниши где је веш машина, и оно код улаза. Редовна блекерица (блекендекер бушилица) није могла да буши бетон, па сам узео бољу чекићару, неку безимену Рајоби, којом сам ладно избушио рупе где је требало, те је тако једна фаза обнове куће била готова, подови у приземљу су сад комплетни.


Спомиње се: Алфонс д'Алшембер, векшмајзл, Јелена Средљевић (Лена), УбикАгора, на енглеском