16-IX-1999.

Јавио се Брекси имејлом, с посла, у 16:50: „Ту смо већ целу недељу и никако да стигнем да викнем свима којима би требало. Ту сам са женом и девојкама, управо смо се уселили у празну кућу... у ствари нам је одлично. Одох да купим неке кревете итд, чујемо се касније“.

Еберг је један од вирџинијких независних градова, около округ а унутра седиште округа... ово је важно због школе, јер окружне су наводно много боље, град има мање пара. Сва се средња класа иселила у околне шуме, што донекле објашњава и моје питање из прве недеље, „где је овде град, свуда шума“.

Место које нам је Грег нашао је 100 м ван градског атара, у шуми, скоро на вр брда, у ћорсокаку. Улица се формално наставља 20м даље, иза брега, али тих 20м нема пута, није повезано. Три спаваће собе, два купатила, покривена тераса, огромна дневна соба - трпезарија - кујна, плус просторија за вешерај, где су перилица и сушилица. Кућа је на косини, наш је горњи део. Доњи је доста мањи, јер ону просторију без прозора заузима систем за грејање. Ту доле живи неки Вијетнамац, програмер у месном дот кому.

Кошта само 850$ месечно. Мало је скупље, али зарађиваћу 4410$ месечно (то бруто, нето око 3500), а не можемо довека седети у хотелу, а кућу ионако издаје неки Грегов другар, па ајде ваљда ће бити океј.

Таман је до нас допро ураган Флојд, и то као ћорак. Касније смо научили да већина урагана занемоћа док стигне довде, и Флојд није био никакав изузетак, дошао је као кишица росуља.

Кренули двајздеветком (друм ка северу, од чега је 2-3 миље тржних центара, наређаних један за другим) и купили душеке и креветске оквире. Још смо трошили оних 2000$ са мађарског рачуна. Вероватно је већ било и неких 900$ од првог спасовдана, али још не, спасовдан је сваки други петак.

Купили смо и почетак кујне - сав есцајг и тањире, што је било штогод проблем за петочлану породицу, овде не пакују по шест него по четири. Шест је европски. Тако да смо од свега куповали по два комплета. А онда још кутлаче, тигање, шерпе, лонце и мислим још увек ништа на струју. Нисмо заборавили ни отварач за конзерве, сто и четири столице (јебига, јешћемо на смену).

Снимак је први из Хосија, део за упис кандидата, тј имам ја старијих што сам пролетос још радио, ово је први са лица места.


Спомиње се: Грег Рубентал, Ененберг (Еберг), Сесилија Роксбери (Брекс), Хоси, на енглеском