03-VII-2013.

У 11:30, пита Лена преко скајпа: за које време могу да научим да програмирам и одакле да почнем?

Размислио мало па јој препоручио јаваскрипт, јер за пар минута можеш да имаш некакав резултат, не треба ти алат осим оног што већ имаш - уређивач текста и прегледач. Фтповао сам јој (преко, вероватно, sGradlj.comа) јс библију (ону древну, где спомиње много Нетскејп 4), и још понешто што ми се накупило (јесам хрчак).

Већину данашњих фотки заузимају четири мачета (Ванила, Шанта и заборавих друга два), како се излежавају или пентрају по даскама на тераси, и Доналд са сезонским ранама. Овог пута има одеротину на десном образу поред ока, а лево му је скоро покривено провидном слузи (снимио сам добро ал' ружно изгледа). Око му се опоравило за пар недеља. Мршав је и жустар, а реп му је као у веверице.

На послу, специјално руковање неким интерфејсом за замрзивач, где би спољни уређај детектовао РФИД епрувете/сламчице/чега већ и негде сложио иксемел о томе. Годину касније (кад сам ово писао на енглеском) нико више не зна ништа о томе. Лик се био дувао како је све то чиста РЕСТ технологија, јебе се њима за некакву љигаву базу података, но кад вам нешто затреба, ми очас пречешљамо цео замрзивач, сваки пут добијете тачне текуће податке. Е сад ако хоћете да ту још и водите неко стање, да вам то има смисла по времену, ви изволте направите себи базу, немамо ништа против.


Спомиње се: sGradlj.com, Доналд, Јелена Средљевић (Лена), на енглеском