16-X-2014.

Синоћ сам убио нешто времена покушавајући да зауздам блогерицу коју нуди моја стара веб услужба (она у Гвелфу, где ми је sGradlj.com од, ваљда, 2003.). То напросто не ради - едитор се не учитава, па су ми остали невидљиви едитбоксови које сам онда претварао у видљиве Фајербагом; онда још сав хтмл морам на руке. А и то, кад прођем све за следећи круг, текст се смота на смешних 20 слова ширине. И не могу да променим фонт, увек добијем омрзнути Аријал и не да ми да мењам цсс или метнем свој и ништа од фајлова не видим на фтпу (можда и нема фајлова, све у бази - ал' тек базу не видим никако, а камоли да пискарам по њој). Одустао.

Јутрос, погледам вордпрес дот ком - са рекламама џабе, без реклама 100$ годишње, што могу ладно да платим, ал' се питам чему. За пар чланака годишње што бих написао, вреди ли акати се са свом администрацијом. Радије не бих.

Завршило се тако да сам скроз одустао од блога. Ако ми се пискара, ту је суштина, ту је Бјо.

Ендер се нешто присетио да му понестаје колхицина, опет није спаковао колико му треба, или је мислио да ће умети да смањи дозу, ал' јок, не иде. Нема проблема, имамо апотекара... спакујем њега и Рају у сакса и одемо код Јасмине Влајин у апотеку.

Она се збланула, после је често препричавала како је то изгледало, њих двојица онако тамнији (још држи фарба, иначе су бели ако довољно дуго нема сунца) и штогод косооки. Ал' нема она колхицин, то је на не знам ком списку, она држи само што је на државином списку... него нас пошаље код неке другарице, која ме у ствари зна, у мој стари сокак, негде око средине улице. А па знам то место. Одемо тамо, зна она мене (ја њу јок, можда из виђења али одакле?), и договоримо. Нема нешто много одмах, те узмемо само пар кутија да му се нађе док остатак не стигне. Цена, ситница, трипут јефтиније него да је то пазарио код куће. Био је и неки други лек ту, доста скупљи, ал' и даље јефтинији него тамо (а да не спомињемо да тамо мора рецепт, који кошта бар још толико), ал' није тога требало много, и то све стварно и стигне за пешес дана. Цех је био око 700€, па сам део платио картицом, део готовином. Сад је обезбеђен за целу годину. (није, потрошио је то до лета, кад га боли он мора, а онда сјебе стомак па је три-четири дана неупотребљив због трчкавца)


Спомиње се: sGradlj.com, Бјо, Ендер Аквила, Јасмина Влајин, Рју (Раја), саксо, суштина, на енглеском