27-IX-2000.

Пакује се наша друга машина. Тед је поделио 20г диска 2:18, пита шта да инсталише. То је за Горану.

Од Тери: „Ако неко вози кола са таблицом 1 KT DID, гледајте да вам се види пропусница за паркирање (види примедбу од Фикса доле). Препоручила бих да гледате да се пропусница добро види и да буде очигледна за сваки случај. ЗАПАМТИТЕ ДА СТАВИТЕ ПРОПУСНИЦУ НА КОМАНДНУ ТАБЛУ ДА ВАС НЕ ОДВУКУ!!!!! Један од наших запослених је данас одвучен јер је пропусница била на седишту а не видљива под стаклом. Немојте да се деси и вама! С надом ћемо смислити бољи систем него комаде папира, али до тада запамтите да одговарате за своја кола.“

Тај сам био ја... јебачи чак нису дали ваљане налепнице, само одштампали листове да држимо у колима. Ставио сам га ја како треба али је спао на седиште, а нико да се солидарише са мном. Сами смо тражили да се паркинг контролише, јер је био иза зграде која се издаје студентима, који су онда заузимали наша места, па онда да се држимо правила... што ме је коштало 50$ и срећом Грег ме одвезао до њих па бар нисам платио још и такси.

Гледе продужења виза за ЈуеСКру, јавља Брља: „Јес, све ие ОК за сад. Влада је баш звао и имају визе. Добра вест такође, како већ сад, Слоба је изгубио ове изборе на свим нивоима (локал, скупштински, председнички). Управо покушава да изманипулише резултате, али овог пута скоро 3 милиона људи гласа за опозицију, и то хоће бити лако. Како сам чуо јутрос, већ је покушао да користи Војску и Полицију али они одбијају да слушају га. Наредних неколико дана могу бити кључни за нас (и њега). Лично мислим да је готов.“ (све брљотке у енглеском сам верно превео)

Нема објашњења зашто је Влада добио тромесечну визу а Пали 12 месеци са више улазака, осим ако је потоњег интервјуисао исти лик који је нама био на шалтеру. Тренутно су у Будимпешти, у хотелу у Вацкој улици, нема строжег центра. Не знам шта ће три ноћи тамо, ал' ето бирократија.

У осталим вестима, треба да идем на вилфест октобра. Да не бих у недоглед развлачио драму, преко неколико недеља, укратко: Форд је одобрио, каже да видим са Тери око тога - карте, резервација итд - и да иде са мном и Брља, он ће већ наминцати термин. Те сам ја њој све то пренео и онда редовно заборављао да проверим како напредује. Тј јесам се сетио једном, ал' је била на ручку, а кад се вратила ја сам већ био заузет нечим другим и скроз заборавио. Док сам се следећи пут сетио, прошао воз. Тако нисам отишао, ал' бар нисам морао да пазим ни на Брљу.


Спомиње се: Алан Робин (Форд), вилфест, Влада Пајтин, Горана Средљевић (Го), Горан Стаковић (Брља), Грег Рубентал, ЈуеСКру, Пали Бодор, Тед Гулдинг, Тери Робишо, Феликс Гонкјур (Фикс), на енглеском