25-IV-2016.

Радни дан, осим што је Јан на летовању а ја чекам два бочна пројекта да крену. Интерфејс за СЦИ (читају га скај) за неку шкотску клинику, за шта има брдо папира да се преда пре него што и почнемо (а паре смо ваљда већ узели). Дефинитивно нисам тај што ће то да попуњава, нарочито што пола израза није јасно („мрежа“ - која мрежа, наша кућна, цео интермреж, НХС или његова шкотска верзија, клиничин ВПН, ен три што користи НХС... које?) тако да ће то да причека Дејвида.

Друго је конверзија из Парадокса (али извезен у цеесве фајлове, нема да мислим на одебеце драјвере, формате поља итд). Ово ће донети Суез, ал' данас није ништа стигло... па ионако добар део преподнева нисам ништа радио јер нам је нестало струје. Мало дуже него иначе, сваког пролећа нешто чачкају, замењују делове, углавном траје 5 минута. Што је свакако дуже него што мој УПС издржи, мада је највећи што сам могао да нађем - Змајчек је напросто прејак, нарочито од последњег буџења. Овог пута, бар 20 минута. После чујем да је код ћалета то било и више сати, негде су мењали цео трафо.

Лора тражи питалицу за период на извозу за СХЕТ, какву сам направио Белгијанцима. Ајде, докон сам.

Увече ме докачила грипа каква давно није. И опет није као оно некад у младости, кад би ме приковала у кревет на седам дана. Имам можда четвртину симптома па ни то не све одједном. Ово - без повишене температуре, не боле зглобови (нису никад, није то био бол, само осећај), не знојим се, нисам у бунилу. Само се насумице јежим којегде по леђима, кад се како померим; грче ми се мишићи у листовима (што је већ пет година увек при руци) дотле да сам наредне ноћи плесао у сну. А спавао сам бар сат свако вече или поподне, не уобичајених 10-15 минута. Чудност.

Ово сам снимио 29. Да видимо... на декомпу, Дозоаова шеста антологија која није антологија - што ли је избегавао ту реч, да није копирајтована? Бела тастатура са тастерима за звук још лепо ради, најбоља досад. Није што личи на мекову, напросто је добра.

На Змајчеку, Слент и пауков пасијанс у Убунтуовом пенџеру. Горе, алатница за ббЛин. Горе десно, фоксов командни прозор, иза њега дибагер му, ака требилица. Још иза, десно у углу, Фубар за мрз музику. Прегледач је Мозилина Жарлисица, са само два (!) језичка - ваљда УбикАгора и Вукајлија. Вукајлија је нешто као урбани речник и чизбургер мрежа. У првом делу су бисери градског говора са дефиницијама и примерима, у другом фотке са смешним потписима. Ту сам стварно гледао да допринесем, дајући плусеве и минусе(ве) за фотке а све по кућном реду, где каже нема понављања, нема плагирања, минусе за све оно што је већ било више пута или што сам видео другде, преведено или не. Испоставило се да сам сувише негативан, па ме напичкао модератор. Напросто сам престао да залазим тамо. Ако нећете да се држите сопствених правила, одјебите у троскоцима. Качио сам и сам неколико радова, пола су одбили а пола је баш добро прошло. Сећам се да је један био др Спок из старог Старог дрека са оним џепним бластером и „беште Клингонци, имам пиштољ за лепак“.

А онда се опет потрефило да је ускрс пао за први мај. Па смо мало роштиљали, направила торту, довели ћалета на ручак, све по реду.


Спомиње се: Дејвид Бертон, декомп, Змајчек, Јан Бренкелен, Лора О'Хера, Суез Лима, СХЕТ, УбикАгора, фокс, на енглеском