18-IX-2016.

Дошли нам Лена и Милан. Није да никад не долазе заједно, него је ово прва нормална посета, без посебног повода. Ручали, ја попио једну (он је узео Стојанова кола па нисам возио) и нисмо звали ћалета. Он увек форсира исти сценарио, ајмо сви ракија-супа-ракија-остало, па онда вино или пиво, па му се онда приспава а неће да прилегне, седи и куња па му пада глава па се придиже и креће кући кад су већ сви сморени. Још горе је ако упадне у своје верничке приче. Био је прави комуниста док је био члан, а сад је опет православац, и држи да је сва десничарска пропаганда о четницима сува истина. Имам педееф са скенираним документима Дражиног штаба, све тамо има (а што нови историчари заобилазе), и само се питам да ли да му то убацим у рачунар или не. Дакле данас без њега.

Само да ми још једном наручи да кажем својим гостима шта да раде, издераћу се опет на њега. Већ сам неколико пута, заборавио он.

После ручка отишли да обиђемо Лалински Конак, да покупимо шта се скупило рачуна. Нажалост, пред сам полазак она да Лени да проба нови џемпер (ради вилхелмина), а она остави кључеве на даску за пеглање. Те смо пољубили капију, мало завирили преко ограде, покупили рачуна шта смо могли (скоро све осим најновијих).

У међувремену, неки су на фејсбуку открили sGradlj.com, и то поделили с друштвом, нарочито речник погрда. Истовремено, неки Црногорци су открили српско-енглески речник лажних пријатеља, па га чешљали уздуж и попреко, додавши 200 погледа. Дневни збир је прешао 1200. То се вукло још пар дана. На крају месеца је фалило двадесетак посета до десет хиљада.

Нешто ми сад није јасно, имам фотку на којој сам снимио Вишњин рецепт за купус кифле, датум 19. То је последње што је, из моје руке, снимио стари еос40. Да ли смо били нешто код њих, да ли је оно од 12-IX-2016. ипак било тада... јер текст је из неке свеске а рукопис је њен... Мора да сам га преснимио накнадно да се не изгуби а и она га је држала на екрану док је то правила.

Углавном, госпоја је до ова доба већ нашла стан и новог спонзора, однела кауч, фотеље, шпорет, веш машину, фрижидер и телевизор. Пошто Ома већ пет година не живи у својој кући, Арпи се снашао тако што је оданде пренео технике и намештаја што му је фалило.


Спомиње се: 12-IX-2016., sGradlj.com, Арпад Гунароши (Арпи), вилхелмина, Вишња, еос40, Јелена Средљевић (Лена), Лалински Конак, Милан Настић, Ома, Стојан Настић, на енглеском