24-X-2016.

Са Нином и Ендером у Београду, на ВМА. Дедиње, непознат крај, да се не бисмо гњавили са старим гепеесом, она гугла упутства где да скренем, добро смо све нашли. Све неке болнице и стадиони. После је испало да у ствари није далеко од краја који понешто и знам, два ћошка иза солитера где живи Стинге.

Кренули смо некако на брзину, није имала кад да направи довољно цигарета, па сам понео само четири. Испало је таман, димио сам последњу кад су изашли из зграде. А таман сам помишљао на најгоре* (да одем до трафике). Тих 90 минута што сам чекао, мора да сам препешачио бар два километра. И није ми било ништа, последња лагана грипа је прошла за викенд, сви симптоми нестали, само сам много спавао. Мало ми је било хладно, није био неки ветар, ал' брег увек вуче неку своју промају, што је нашло куд да ми се увуче под јакну.

Налаз му је „није ти ништа“. Тј могу да га оперишу, то је омања аблација на вентрикули или тако нешто, али то је још увек ситан проблем, не вреди се зајебавати а неће ни решити главни проблем, то се врати након неког времена. Него да ослаби и шета, шета, шета.

На то је он попиздео и није више хтео да чује за ВМА.

У осталим вестима, Анити избио први зуб.

Двајшестог ми је Ендер турио нови хладњак, што је донео, у Змајчека. Тражио сам само вентилатор за стари, не све ново, јер је на старом одличном супер хладњаку отишао онај вентилатор од 80мм. Кад сам мењао плочу, Риле ме убедио да фабрички хладњак уопште није лош и не галами, ал' јок, временом је почео јако да ме нервира, па сам хтео да вратим онај стари. Добио сам, уместо тога, нов.

Овај има два вентилатора од 120мм, па би требало да је за толико тиши, самим тим што се спорије врти. И јесте, по правилу је испод 1000о/м, спадне и на 7-800 кад машина мирује. Стари се вртео око 2000 углавном.

Е сад ће да буде мало тишине... кад деца спавају.

----

*еуфемизам за „помишљао на самоубиство“


Спомиње се: Анита Џенифер Бергер (Анита), Ендер Аквила, Змајчек, Милован Аксентијевић (Стинге), Невена Средљевић (Нина), Риста Станчулов (Риле), на енглеском