13-I-2017.

Свратио до апотеке где је Рајка радила (у пензији је од нове године), узео пелене за одрасле. Питао апотекарку како је сад без Рајке, каже нема појма, није је ни видела, она је дошла на њено место.

Свратио до поште да пошаљем теча Кићи 40000 динара преко телефона (може сад и то, он у пошти прикаже поруку са бројем трансакције, ови то сравне у мрежи и исплате му). То је за оних 360€ за каменоресца, за „ограду и освежавање слова“, јер је баш наваљивао да му хитно пошаљем, двадесетог му пада слава и баш се истрошио за то и има нов половни ауто и требају му паре.

Наравно, чим сам стигао до ћалета, чујем да је знао за ово и да је рекао да ни у ком случају не дам теча Кићи никакве паре. Сад ми кажеш.

Славица је коначно звала хитну да пријави случај, сад како му је алкохол изветрио и модрице се углавном не виде. Само нам фали да неки надобудни млади њуејџерски доктор почне да поставља питања (а на свако би одговор био „јер он тако хоће“). Колико измета произведе је невероватно, каже она. А већ четврти дан не једе ништа. Јуче је покушала да му да нешто супице али је само испљунуо и избекељио јој се.

Паја наилази два-три пута дневно, ту и тамо се послужи ракијом. Не пије много нити се опија, ал' га је она ипак прекорила па је престао, али није био с раскида ако му се понуди. Она је баш стамено грађена, али он зна захвате, био је некад рвач, па он диже ћалета да седне. Што траје минут-два, па опет легне. Мало мало па пита колико је сати. Пије заслађен чај на сламчицу, а и то помало.


Спомиње се: Паја Чкаљевић, Рајка Чајканић, Славица Истра, теча Кића, на енглеском