01-IX-1998.

Ленин први дан у Змају. Код Горанине учитељице. Мала кретенуша се само појавила да поздрави децу, рекла да ће им она бити учитељица, и онда отишла. Оставила их саме ко зна колико сати. Први разред, први дан школе.

После часова нема ко да јој покаже где је дневни боравак у згради, нико ни не зна да треба да иде. Најзад је неко спази како стоји тамо на сред ходника и само што не заплаче, пита је шта је, и одведе је.

Леп почетак.

У ГенерАлу, opisd.prg (генерише табеле за апликацију, кроз низ наредби Create Table, плус код који довлачи слогове из постојеће табеле ако је има, те је био добар и за дистрибуцију промена структуре за постојећу апликацију; такође генерише мета табеле која фали, додаје позив за рутину за индексирање и позива и генератор за њу) одсад позива cfg_read те зна где су мета табеле.

Још посла на апликацији за неку електроничарску радњу, копија оне за ЕнергоПро. Породична фирма. Симпатични људи, избеглице из книнског краја. Ћеркин осмех, пљунута Мира Фурлан, неодољиво. А видео сам је само пар пута, кад је уносила кафу. И они су хтели лепе фактуре, па сам написао малу апликацију у пенџерском (тј фокс 5), која је само читала табеле и генерисала хтмл фактуре из унесеног у Дос апликацији. Лакше тако него да се петљам са свим оним ПЦЛ језиком или које је већ специјалне знаке трошио њихов ласерски штампач.


Спомиње се: ГенерАл, Горана Средљевић (Го), ЕнергоПро, Змај, Јелена Средљевић (Лена), фокс, на енглеском