04-VIII-2007.

Пошто је субота, не ради СФБЦ. Део дана смо само радили у соби, читали пошту. Берт коментарише Горанин Сивик, уздуж и попреко о разним моторима, варијантама, ВТЕК склоповима. Проверавао сам и Триксину страну, да видим има ли неки телефон.

Предворје хотела се наставља, оним крилом иза паркинга, на јапански тржни центар. Прошетао сам туда, па кроз дућане, и ваљда нисам ништа ни купио. Можда нешто штампано на јапанском, јер Лена похађа тај предмет, ал ни онда не знам да ли бих изабрао шта ваља. Бар сам се нафоткао и издимио неколико напољу.

На УАу, о контроли избора - јер мућке из 2000. и 2004. су још горуће питање:

Па може, али ти треба 4-5 странака које се међусобно не подносе. Онда из сваке свуда по један где се броје гласови. На смрт има да испроверавају једни друге. Тако избори раде у Србији, и народ је стекао поверење у то. Нарочито кад свака странка броји за себе и објављује резултате. Видиш кад шест странака изађе са истим бројкама на својим сајтовима за десетак минута. Ту нема варања, осим ако варају сви заједно. У том случају, ако умеју то да изведу, умеће и да управљају земљом.

Још један ручак код Харија.

Онда смо таксијем отишли преко брда да видимо др Фонтлироја. Почетак августа, ветровито, и тешки слојеви магле се ваљају, као код куће децембра. Време у СФу је лудо ко струја.

У чудној је неприлици, свеже разведен, деца код њега (и брат му је ту), кућа нова и углавном недовршена, реновира се. Намештаја мало али лепо пробрано. Пут до вецеа није баш миниран, ал' мора да се обилази између кутија и истовареног намештаја. Бар има неког светла. Његова ћерка је покушавала да му привуче пажњу, а он је гледао да што више извуче из Јана, док је ту, па сам у неком тренутку успео да је заокупим својим триковима устима и прстима. Нека вајда од оне хармонике, прсти остали гипки.

Добро вино, добре фотке, пријатан разговор и, наравно, Јан радио све време, да види како да му удеси ово или оно. Још сам сувише свеж у Федсу да буде вајде од мене.

Одвезао нас је својим комбијем, заставши на вр брда да мало шкљоцнем ноћну панораму. Па смо прешли Хајт-Ешбери. Е, да. Замало на време.

У соби сам снимио леп видео како Дејвид покушава да не заспи док упија дозу телевизије. Будио се шест пута у минуту.


Спомиње се: Беатрис Палмијери (Трикси), Горана Средљевић (Го), Дејвид Бертон, Јан Бренкелен, Јелена Средљевић (Лена), Реџиналд Бертон Кејп (Берт), СФБЦ, Тревор Фонтлирој, УбикАгора, Федс, на енглеском