11-XII-2013.: Усељење самураја

Шкрба је стигао око 16:30, тачно по реду. Можда смо дунули по кафу, а онда правац Београд. Ово је била ретка прилика за шкљоцање са десног седишта, обично ја возим. Прво и засад једино окупљање самураја (тј „седам самураја СКОЈа“) тј нас који пишемо на Суштини. Такође се славило што се Стинге уселио у нови стан, ака јебодром. Једино Боћа није могао да дође, здраво је утањио, ал' смо га довукли на мобилни и чантрали као групно - телефон на сред стола, нас шесторица около.

Прво се пила милфовача. Овде је била прича о њој, ал' сам је преместио у њен чланак, завредила је.

Онда смо клопали домаћинове сланише и пили нефилтрирани житни Пауланер. Уме Стинге да одабере пиво.

Стан је згодан - малахитно зелени зидови, као мало масни. Ледовке у угловима таванице, свуд беле (па је обрада фотки ишла лако, нисам ни дирао боју) осим у туш кабини (тушкој бини) где су љубичанствене, а озвучење у кабини, везано за кућно, је било предмет подугачке расправе на олдвејву, док није утрефио модел по својим спецификацијама. Па, време је за „проблеме првог света“.

Љубичаста соба је за ћерку, кад је с њим, и има прави стони фудбал и флипер са темом из Ратова звезда. Играли смо на смену. Механизам за убацивање кинте није могао да избегне, али га је активирао полужицом иза вратанаца, дакле ипак нисмо морали да вртимо кинте. Нисмо ни толико лоши... нисам пичио флипера још од 2000. на аутобуској у Ебергу.

Све скупа добра зајебанција, нарочито смо се поваљали од смеја кад је уредник овдашњег америчког часописа, исто самурај, причао како није дуго могао да укапира шта му је то „афтамацки“. Па кад смо му оно рекли, како се клепио по челу.

УБР, Шкрба јесте десет година млађи од мене, али боље возим. Да ли има проблема с очима, беше спомињао нешто, или је још раштрканији у главу, ал' ми се све чини да реагујем раније и жустрије у тим сложенијим приликама, као што је окретаљка код Аутокоманде.


Спомиње се: Божидар Соколовић (Боћа), Градивој Шкрбић (Шкрба), Ененберг (Еберг), Милован Аксентијевић (Стинге), милфовача, олдвејв, суштина, на енглеском