28-VIII-2017.

Оде још једна тетка - тетка Дара, ређе спомињана сестра тетка Тејина. Сахранили су је у селу, не у граду. Тамо нисмо свраћали од, ваљда, 1979. Село још изгледа исто, мање више, само је симпатична црквица у центру замењена превеликим мастодонтом од фасадне цигле у нововизантијском стилу, какав СПЦ гура ових деценија. Не изгледа ни лоше, ал' штрчи. Превелика.

Није било много људи, тако је то кад поживиш па надживиш своје друштво, сахраниш их па ти онда на укоп дођу само млађи. Ово ми је трећа тетка/ујна ове године, реди се генерација. Била и Јаца са мужем, њих давно нисам видео. тетка Теја добро изгледа, као да ће још она све нас да сарани.

Умрла је ваљда у дан кад и ћале, два месеца пре 87. рођендана. Време још и лепо, ма боље ни не може, јер брег ствара свој ветар. Ово је десета недеља суше и жеге.

Снимио овај лепи аутокрп, поглед на село од гробља.

После сахране одемо до Жарка и његових, а дошла и друга сестра од ујака, придружила се, па смо попили кафу и пробали његово медно вино (он стварно кренуо у посао са тим алкохолом из меда).

Нашао the.log који садржи само ово:

2017/08/28 09:47:54

*Најзад тај технички састанак са екипом из Лаб интроа, договорили смо план. Пошто ја боље знам њихову базу него они нашу, све ћу ово ја:

- да нађем распарене партнере

- направим ваљане нове парове

- обележим остале парове (укључујући и даваоце) као бивше/неактивне

- нађем циклусе таквих парова и превежем их на стварне парове

Могло би да потраје који дан да се напише и провери. Треба направити свеже примере да се изазове грешка (терајући стару верзију) а онда проверити да је исправљена. Мораће доста ручно и биће пипаво, ал' кад буде готово моћи ће лако да се потера за сваку клинику. То је план.


Спомиње се: the.log, Весела Сенић (тетка Теја), Жарко Зарин, Јасмина Сентовић (Јаца), Лаб Интро, тетка Дара, на енглеском