19-VI-2000.

Стигла ми је прва дигитална фоткалица, Агфа ЦЛ50. Прво сам сликао њу и Лену за округлим столом на тераси, а онда испробавао зум док су храниле комшијине мачке (што су нас ови љубазно замолили да радимо док су на летовању).

(те фотке нема, ал' некако ми се чини да је ова била у првих пет; претходна варијанта исте ове слике је црнобела, јер сам морао и то да пробам).

Уватио сам га на иБеју, тада новом сајту. Толико тога је ишло на поверење. Попунио сам две поштанске упутнице (које су новчани документи, пошта неће да шаље паре као наша), јер је 320$ било више но што стане на једну, па их онда послао лику који ми је онда послао камеру. Цела ствар је трајала пешес дана од тренутка кад сам излицитирао (што тада и није било тако тесно) и испоруке. Један дан је каснио јер је у његовом крају било мало поплаве, неких 16 инча кише.

Па да баталимо све те лабораторијске трикове, рецепте за програмере*, фиксире и осталу лабораторију. Ново је доба.

----

* реч developer значи и развијач у фотографији, и грађевинског предузимача, а однедавно и лика који развија софтвер. У преводу ове реченице сам кренуо за најновијом модом.


Спомиње се: Агфа, Јелена Средљевић (Лена), на енглеском