22-VIII-2000.

Последњи дан на Негс Хеду. Боље јој је. Нина сва отечена како је изгорела. Го је исто скроз изгорела али се држи. Лени и мени ништа. Али Корола неће, цркао алтернатор. Тј појео му се ременик, кајиш не вуче и не окреће га. Упалили смо на гурање, и имао је довољно струје да пређе пола миље до најближег Напредног*, где сам заменио алтернатор са оно мало алата штто сам имао. Једино нисам скинуо клему са акумулатора, па сам на крају извео један погрешан потез, направио кратак спој и... па, сад ради алтернатор, не ради стартер. Спалио сам његов осигурач.

Упалили опет на гурку тада, и после још једном кад сам сипао гориво (мада је тамо било и помало низбрдо), нисмо другде стајали до куће.

Кад смо стигли кући, мало сам гледао каблове, отворио обе кутије са осигурачима, и нашао. Немогуће га је извадити, па онда и да купим нов не бих урадио ништа. Узео мања клешта и заврнуо крајеве око истопљеног места да добијем чврст контакт. Радило је тако годинама.

Сутрадан смо прославили наш рођендан. Направила торту, са доста шлага (вештак, из спреја), и двадесетједном свећицом. Био и Рикардо, донео ми на поклон пепељару, оригинал народну кинеску, користио сам је годинама.

----

* Ланац се зове „Advance auto parts“, могло би се превести као напредовање, напредуј, аванс, унапред...


Спомиње се: Горана Средљевић (Го), Јелена Средљевић (Лена), Невена Средљевић (Нина), Рикардо Мануел Бариеро (Рикардо), на енглеском