13-II-2018.: Родиле су се

Родиле су се Санда и Линда. Датум је заврзлама, јер је прва рођена у 6:50 по филипинском, што је овде 23:50 јуче, а млађа у 7:05 што је 00:05 данас. Родиле су се у том изнајмљеном стану у огромној ограђеној новоградњи близу Маниле. Ендер је напумпао базен и одмотао црево и онда установио да црево не пасује ни на једну славину у кући, па ништа од порођаја у води. Бабица, тј дула, је дошла на време.

13:42:28 по нашем времену, већ имају пола дана

13:42:28 по нашем времену, већ имају пола дана

Није ишло баш глатко - Санда је извирила прво једном ногом и гузом, иако је само два-три дана пре тога била у нормалном положају. Онда је Линда изашла у балону, њен водењак није пукао, па је бабица то откинула зубима. Кревет је већ био обложен неким чаршавима за упијање, искусно. Трајало јој је петнаестак минута док је почела да дише, али пупчаник је лежао слободно па није било журбе. По 6 фунти свака.

Изгледа да су истоветне. Има ситних разлика (ово пишем тек 18.) али као да се премештају и нестају. Сандино лице се чини мало шире, и уво има један вршак, док Лунино има два, ал' то ће вероватно да се мења.

Након прве поруке (21:30) „пукао ми водењак, Ендер пуни базен“ није било других неко време. Она је отишла да спава а ја сам седео и чекао. У 1:35 стиже прва фотка (Линда на Нинином десном рамену, Виолета на другом, гледа нову сестру), па у 1:41 Санда, усправна и као мало гледа.

Раја је чврсто спавао у другој соби. Пробудио се око подне, видео бебице, закључио „ах, коначно су изашле“ и наставио да се игра на таблету. Искусни старији брат.

И нисмо пили много - кајсија нам је јача од осталих ракија, али смо остали будни бар до пола пет, урађени људски.


Спомиње се: Виолета, Ендер Аквила, Линда Роза Средљевић Аквила (Линда), Невена Средљевић (Нина), Рју (Раја), Санда Фиона Средљевић Аквила (Санда), на енглеском