03-XI-2018.

Велико чишћење, други дан. Прекјуче је био неки тепих сервис (немамо тепихе, ако не рачунамо она два у комбију, размотаћемо их сутра) да опере два кауча, две фотеље, велики душек у жутој соби и седишта у саксу. Каучеве и једну фотељу су урадили ваљано, али кад су отишли у другу собу, завршили су нешто јако брзо. И нису хтели да сад раде кола, осим ако имамо гаражу, то мора да се суши целу ноћ, иначе се убуђа. Коштало је 5500 РСД и 500 бакшиш. Али кад смо видели како су смандрљали душек, попиздели смо. Нашла на мрежи екстрактор, наручила, стигао јуче. Са додацима и потрепштинама изашао 32000 РСД, ал' већ се донекле исплатио. саксо није давно био овако чист, а седишта откад га имамо. И мада је јуче падала нека као киша, опет се лепо осушио.

Наравно, опскрбили смо фрижидер.

Јуче сам отерао комби да виде ту гуму. Нова је, јеботе, и опет губи притисак. Можда је до самог точка, мада лик у сервису није могао да нађе где цури. Свеједно, скинуо је гуму, остругао точак (није био баш гладак) и онда нафљакао лепак (од млевених гума растворених бензином).

Усисавамо, перемо, премештамо намештај... као што ћемо и сутра. Соло кревет смо преместили из жуте собе у плаву, други такав (био растављен) донели и склопили, набавили им нове душеке. Већи тепих ће у жуту, мањи у плаву. Те ће Нина у жуту, ово двоје у плаву, нас двоје горе.


Спомиње се: Невена Средљевић (Нина), саксо, на енглеском