16-IV-2010.

Написао сам чек на 272$ као аванс за универзитет у Утрехту. Ваљда остало неће коштати превише.

Сликали смо се баш онако групно на плавом угаоном каучу, са све одложеним окидачем и блицем да сви будемо на слици. Док је Го још ту.

Лик из Сан Франциска, који је задужен за комуникацију са мном, је јавио да му је стигло све како треба, те сам тај део око извоза базе за постере завршио. Не знам ни колико сам им наплатио, ал' Гери је рекао да узмем колико хоћу, он је базу дао за џ, ал' је моја ствар колико ћу да им узмем, имају пара. Било је сигурно две-три хиљаде, и нисам нешто дуго чекао.

Са Суезом се залећем у конверзију за још једну британску клинику, из АкуБејза (што је ваљда апликација писана у Клариону), што они извезу у .csv фајлове... прц је што на серверу имају само Ексел 2007, који не дозвољава аутоматику... ма Ексел је вазда нешто срао, мораћу то да прерадим да те фајлове читам директно из фокса. Тај формат јесте прилично зајебан, јер су поља одвојена зарезима, а зарези могу да се појаве и унутар поља, мада је онда поље опкољено наводницима... такође, граничник за крај реда је знак #13, али тај може да се појави и унутар поља (после је испало да би унутар требало да је #10, али тај такође често постоји и на крају реда)... туга јесења. Ал' успео сам да до краја дана увезем бар особље и месне лекаре (ове што упућују пацијенте).

Норман је опет нашао неку тајанствену грешку код Фонтлироја, па је у четни састанак написао подугачку анализу свега што је приметио, али до узрока није стигао.


Спомиње се: Гери Брендивајн, Горана Средљевић (Го), Норман Шен, Суез Лима, Тревор Фонтлирој, фокс, на енглеском