06-I-2019.

Боба звао јуче да нам каже да су Арпику вратили на интензивну. Канда му бубрези не раде како треба, није се накупило мокраће а сав је отекао јер му срце не испумпава доста из плућа. Данас је опет звао, потање - нису само бубрези него и јетра, коју је систематски сјебао пићем. Не сећам се да сам га видео баш пијаног последње две године, али је ту и тамо изгледао мало занет а да се добро правио да није. Сад нема шансе да га оперишу, срце не би издржало анестезију, за то би требало да га прво поврате. Толико му важних органа једва ради да су му шансе килаве. Већи део времена проводи на дисалици.

Држимо палчеве да га испратимо у Нишку Бању.

Код куће, новогодишња јелка (вештачка) је спакована за следећу годину. Нина је офарбала косу у неку медено жуту. Није баш она боја као кад је била клинка, али близу некој нијанси из преласка од плаве ка смеђој.

Други већи снег ове зиме. Није нешто, можда 5цм, ал' се свуд бели већ други дан. Била је са Виолетом напољу скоро пола сата, снимила леп видео. Направиле снешкића.

Улични пас, велик, бео, уредан, са огрлицом (можда и чипом) долази да спава у углу пред гаражом, где је подивљали рузмарин направио склониште.

Линда прешла осам-девет корака, са све преласком са плочица на тепих.


Спомиње се: Арпад Гунароши (Арпи), Виолета, Добривој Гунароши (Боба), Линда Роза Средљевић Аквила (Линда), Невена Средљевић (Нина), на енглеском