29-VII-2019.

Од Бруса:

Жао ми је што си тако одлучио...недостајаће ми неко одрастао овде у чету. Надам се да ћемо се чути ускоро. Повези рачуна, уживај мало и у ракији.

.

Од Јана

он, 09:20 -- Еј, видим да си напустио све четове. Шта бива?

ја, 14:05 -- Пошто не даш да се пензионишем, одох.

он, 14:17 -- Мислим да ми је јасно откуд ти то. Би ли могао да ми наређаш шта има да се ради, по важности? Повези рачуна, чућемо се још кад се ово слегне.

Тј кад се он врати из Шведске.

Звао Бајла па Драгану да јавим добре вести, ал' их нисам упецао (она код фризера, он по селу а не носи са собом). Назвала ме касније, а и он је. Испало је да сам оба позива примио док сам седео назад у нашем дивном дворишту. Она: „добро си урадио. Пази, у пензији сам већ четири ипо године и не сећам се да сам икад радила“. Он: „нисам никад био више заузет, док позавршавам све што ми се накупило, навршићу 95 док стигнем да дишем мало“.

Скоро цео дан сам брисао којешта чега синоћ нисам могао да се сетим - имена и лозинке из прегледача, са разних скраћетица, из .conf фајлова итд. Цео фолдер са линковима из прегледача. Баталио базе, који ће ми, обрисао већину бекапа. Задржао два-три мања као узорке. Сачувао сав код, мада не баш најновију верзију, можда касни недељу две, јер сам прво деинсталисао клијенте за разне серверске ствари - контролу верзија, виртуелне мреже и којешта. Преместио своја три ситна пројекта (не Бјо, то је већ под линуксом, него оно чим одржавам sGradlj.com, StatCounter.prg, и Глугенија Другог, вероватносни генератор глупости).

До краја следећег дана сам и коначно оборио Пенџерија. Једине две ствари од Мајкрософта које још терам су фокс (сад под вином) и скајп. За скајп још тражим замену, и већ смо хтели да га баталимо - Го и Лена већ истражују алтернативе - ал' онда Нина рече нешто типа не дај да те изгурају, брани своје. Те сам побрисао контакте за добар део торонћанског тима (осим Бруса, Норма и Дејвида), цео британски тим (тј Суеза), цео индијски тим осим Даса. Холандски тим сам оставио како је био, и наравно оставио Ника. Рекао њему и Кишу да се ништа не мења око планова за путовање.

И апликација којом одржавам sGradlj.com је исто угашена под Пенџеријем и сад трчи под вином/Убунтуом. ZMYCHECK12W је мртав, живео zmycheck12u (тј све је то Змајчек... само је досад био подељена машина).


Спомиње се: sGradlj.com, StatCounter.prg, Бјо, Брус Ферлејн, Горана Средљевић (Го), Дејвид Бертон, Драгана Витас, Змајчек, Јан Бренкелен, Јелена Средљевић (Лена), Киш де Кок, Мајкрософт (Мали мекани), Мохандас Раџ (Дас), Невена Средљевић (Нина), Ненад Бајло (Бајло), Николас О'Киф (Ник), Норман Шен, Суез Лима, фокс, на енглеском