27-III-2018.

Нина се жалила што јој фебруарски рачун још није плаћен. Одговара Ралф:

Ралф, 4:27 PM: Ћао, Фебруарски Рачун је сад плаћен, треба скоро да угледаш. Али има ту питања која треба да решимо. Јеси ли јавила Дејвиду, мени или Бриџешу да си узела две недеље слободно у фебруару? Такође по правилу сауговарачи не добијају „годишњи одмор - слободне дане или како би се већ звало“ а верујем да смо већ у 4+ недељи ове године до овог тренутка. Схватам да имаш близанце и да им треба пажња. Али то је засебно питање. Кад је неко на порођајном не добија плаћено. Схватам да си одабрала или би волела да пробаш и радиш* кроз порођајно али то онда значи да радиш а не слободно. Не бих рекао да је скајп право место за овај разговор па предлажем да попричамо одвојено.

Са овим има неколико проблема. Кад су се правила променила и како нам је то јављено? Порађала се и пре четири године, и исто се вратила на посао за пар недеља и ипак била плаћена за цео месец. Откад то више нисмо Феривер него смо постали „по правилу сауговарачи“? Већином (мислим) ни немамо уговоре. Ово ћутање док се није жалила је тако корпоративно.

Реченица „имаш ли план за бекство“ се већ чула по Фериверу. Текућа постава: 5,5 у производњи, 6,7 у подршци (Инге је пола пола, Џеф око 0,2), управа 5.

----

* типично је да ретко ко каже „пробаш да [глагол]“ него по правилу кажу „пробаш и [глагол]“, што у оригиналу звучи једнако блентаво као и кад се преведе, ал' су толико навикли да ни не примећују шта су рекли


Спомиње се: Бриџеш Дупта, Дејвид Бертон, Инге Брандлихт, Невена Средљевић (Нина), Ралф Ротник, Феривер Фертилајз (Феривер), Џеф Гирни, на енглеском