15-X-2019.

Пробудио сам се отеченог образа. Четворка горе десно се круни, канда је проблем у корену. Не боли. Намажем ДМСО (дијемесо :) пар пута, помаже.

Одвели клинке у Спрингфилд да се играју и да поједемо тањир супе поподне (након моје дремке - током које сам смањивао оток, смањио се). Нова светла око трамбулине су добра, али оградица са лоптицама је сад згурана у средину сале а нове играће машине су убачене у угао. Нигде преведених упутстава, све на енглеском; две машине нон стоп треште своју музику, што се лоше меша са озвучењем, на ком је стара плејлиста са Бранком Коцкицом (ког стрељати што уопште пева са таквим гласом, то што је одавде не умањује тежину), па онда нека кичерозла од као лајв ејд песме па онда пар песама од „Колибрија“, увек исто. Нек је забавиља и најлепша (касније сам је запамтио - Весна), ал' код оне друге је музика боља. Свеједно, какофонија помножена одјеком и дерњавом два престарела клипана које не би ни требало пуштати с мањом децом, није безбедно, свега превише. А и овај кувар није као онај. Лимун у чорби више није исецкан, него кришка. А штета, волео сам да грицкам те комадиће. Прошли пут се лимун, кад сам кашиком одсецао крај, осећао на нешто буђаво, као што хоће неке ципеле. Те га овог пута нисам ни пипнуо.

Сутра је Нини последњи радни дан. Ралф се понаша као дркаџија какав је увек и био, сад је нејасан само узрок тога. Да ли он тако схвата да капитализам треба да се ради, охоло и офрље, или ни не схвата на колико прстију сваки дан нагази. Последње је тражио да она комплетира документацију за последње што је радила, „са лоптицом одозго“ (шта би са марашком?). Притом је заборавио да јој плати за сепптембар, родило му се дете па је био заузет и превидео поруку са фактуром. Ваљда је правило да кад се она породи, не добија плату за тај месец, кад он има бебу, опет она без плате за тај месец. Писала му, каже „наравно да ће бити плаћено, само пошаљи фактуру, наравно“. Па му је препослала поруку од пре две недеље. Забаве ради, целу преписку су добили и Дејвид, Брус и бар још један, тако да његова уобичајена тактика, да срања изводи у четири ока, није упалила.

Док смо чекали његов одговор, диванио сам се са Брусом

ја: Ако је Феривер утањио с парама, могу да позајмим Ралфу пар хиљада уз разумну камату... нисмо звери, мора се имати великодушности и разумевања.

Брус, 18.47 - :)
Како је код тебе?

ја: 18.49 - Супер, ове године скоро 200л ракије. Скоро свако поподне клинке на бицикл, октобар је скоро летњи. Само пиздим што сваки час слушам нападе гнева кад год Нину питам како Феривер

Брус, 18.53 - надам се да не гађате у мене!! :) И овде лепа јесен. Тек сад ноћу сиђе на 6-8 степени, дању још увек лепо...да је мени времена за тако нешто. Почињем већ да добијам попусте за старије, па макар то... Драго ми је да бар уживаш у слободнијем времену.

me: 18.56 - у току ми је бар шест пројеката, углавном алат на струју или просто лопата. Чак сам чачнуо и своје хоби апликације... ал' кад год се учини компликованије, оставим па размислим док се не упрости. Је ли Ралф видео имејлове? Није било ерупције? Ваљда сте још у истој соби.

Брус 18.58 - Видео сам имејл, не знам да ли је и он, радим од куће.

ја: 19.03 - благо теби. Његов мали поручник ваљда ни не сме да пита да ради од куће, или пушта да се ти избориш па да онда и он ужива.

Брус, 19.03 - ко је тај, Јевгениј? прилично сам сигуран да ћу једном добити по леђима

ја: 19.11 - Карл... Јевгениј му је више наредник. Или гонич робова.

Брус, 19.12 - једна соба, много приче. Не може тамо да се ради.

Док је ово текло, Нина је довољно попиздела да тражи да попијемо по кајсију. Што смо и урадили, али полако а нисмо баш ни седели сви заједно за столом дуже од пет минута у комаду, јер су Санда и Линда сваки час тражиле понешто.

После смо се повукли горе у пушионицу, ону недовршену велику собу са улице, где су нам две старе фотеље и импровизована пепељара. То је пластична боца од 6л, воде до пола, а уместо чепа левак од, такође пластичне, боце од киселе са одсеченим дном. Пробали смо прво са боцом од кокте, ал' се не сужава како треба па се пикавац препречи и пробуши је. Добар део године смо правили левке од боца кокаколе, што је радило боље али би за месец-два и то било избушено око грлића. Тренутно смо прешли на Мивелу, која је савршено конусна и већ месец није зарадила рупу - још увек ради посао. Почео сам то да купујем јер садржи магнезијум, што кажу помаже против грчева, а последњих девет година ме спопадају по листовима, понекад и табанима. И виђе врага, после пола литре је престало. Нису сви симптоми отишли али је мнооого боље.

Након још три чашице вишњеваче ми је спао и оток са зуба, ујутро сам изгледао прилично нормално.


Спомиње се: Брус Ферлејн, Весна, Дејвид Бертон, Јевгениј Носоровец, Карл Пулејн, кокта, Линда Роза Средљевић Аквила (Линда), Невена Средљевић (Нина), Ралф Ротник, Санда Фиона Средљевић Аквила (Санда), Спрингфилд, Феривер Фертилајз (Феривер), на енглеском