04-III-2019.

Тајни тим у Фериверу лупио челом о стварност. Хтели су да њихова верзија уђе у Трезор пре него што редовна верзија буде чиста (Ник је тестирао, пријављивао грешке, тестирао још, нашао још). Нина је морала да изманеврише обе верзије у нешто употребљиво а да некако обе буду целовите колико се може, и некако успела мада ниједна није била баш чиста. Тајном тиму као да су држали цев у потиљак да одрже демо што пре и лансирају онда по сваку цену. Протокол? Ех, одједном га има два.

Она озбиљно размишља да наплати пар хиљада више за координацију међу тимовима и тестирање уцело. Што досад није био њен посао.

Сад тајни тим има и свој сервер у Торонту, у ствари копију старог програмерског. Кад се на то дода да се спремају нове просторије у Торонту (при чему ће Брус и Карл да најебу, треба им сат ипо до тамо)...

Јучерашњи дан сам практично преспавао. Помишљао сам да се нећу ни будити - ова бајаги грипа тако отежава дисање. Од децембра ме хвата и пушта, некад бих се задувао од ничега, од обичног ходања. Данас је то већ био лакши делиријум, сањао сам некакву мрежу независних јединица, за које сам спремао некакву програмску подршку кроз разбацану мрежу локалног радија, да буду што самосталније да би могле да се боре... не сећам се за шта то. Више је било о начину него о сврси. Моји полуапстрактни снови умеју да буду тако запетљани, не знам да ли се догађа то и другим програмерима.

Ал' дисање је постало зајебано. Или бих дахтао као куче, или бих пунио плућа до пуцања. Ал' већ сам раширио кош до краја, значи само издахни па поново. И ту приметим да јако мало издахнем, једва четвртину запремине и онда удишем поново, тера ме. А није то доста што сам издахнуо, па сам се сетио да ако могу да издржим по пола минута да не дишем, што онда тако рано поново удишем? Натерао сам себе да издишем више, да испразним плућа и направим места за свеж ваздух. А дисао сам нешто као да протерујем мехуриће кроз пену, такав звук. Но, упалило је, научио сам да дишем. Ево, и пишем како је било, значи жив сам.

До повратка у нормалу ми је прошло пар месеци. Ово је био прегиб, најгоре је прошло јуче. Наравно, будала мора то да изведе баш у недељу.


Спомиње се: Брус Ферлејн, Карл Пулејн, Невена Средљевић (Нина), Николас О'Киф (Ник), Феривер Фертилајз (Феривер), на енглеском