19-VII-2019.

Јуче водили клинке у Спрингфилд. Не знам да ли смо тад запазили нову забавиљу (касније познату као Весна) или је то била М., унука нашег комшије, друга кућа у шрех. Мењале су смене, па смо наредних месеци виђали час једну час другу, а понекад и обе, ако је требало да се спрема већа журка, ово је рођендаоница. Наручили смо пицу и црни штајгер, па су успеле да изврну њену чашу у пицу. Ова се натопила пивом и уопште није испала лоше тако. Додатни поени штајгеру што више слади нег што горчи.

Нинин извештај о најновијем састанку око портала 2.0 разочарава. На једном низу састанака (око интерфејса) и Норман и Брус и бар још један гунђају како ништа не бива урађено ваљано, како се одлуке доносе мимо стварности... А онда на овом састанку Брус треба да донесе план за портал за лекаре, што није могао јер није добио спецификацију. Бриџеш се увредио, каже да ју је он написао и сад тај његов документ испада да је без садржаја. Вероватно и јесте, спецификација за 2.0 је и досад била „понови оно из 1.5 и мазни кода колико можеш“. Е за ово треба сести и размислити и испланирати и, јебига, испројектовати, овај део не постоји у 1.5. Сад Брус треба да извуче читав пројекат из неког неодређеног описа, па то раздвоји на задатке са прецизним спецификацијама за сваког, па да то расподели на људе који ће то да раде, па да прати развој и тестирање, јер је управник пројекта. Што, по мени, показује колико Бриџеш овде не зна где удара, чак не зна разлику између управника пројекта (менаџер) и пројектанта (project designer).


Спомиње се: Бриџеш Дупта, Брус Ферлејн, Весна, Невена Средљевић (Нина), Норман Шен, рођендаоница, Спрингфилд, на енглеском