22-VII-2019.

Ово се крчкало већ неко време. Причао сам са Јаном како да решимо случај #808. Ту се извозе слогови пацијента и документи (дакле засебни фајлови) као један овећи иксемел, а онда се то увози у други примерак апликације као нови пацијент (и после може и да се споји са досијеом постојећег пацијента). Радило је лепо док нису почели да убацују видео - иксемел је испао превелик. Моје решење би било да то спакујем као појединачне иксемелове, за сваку табелу по један како већ дође, и документе башка, и све то позипујем. Сложио се.

У понедељак увече, Јевгениј зове, око 19:00 (два сата после мог теоретског радног времена, и после вечере), о том ФРСД случају. Испада да није ни знао да већ постоји #808 (а у ФРСД случају има линк на то, ал није прочитао), што ми је већ на списку и сутра бих свакако кренуо да то радим. Ал' он је причао са Џезом и одједном

Јевгениј, 19.23 - Изгледа да још ниси почео да га радиш
Случај је још од маја

ја 19.24 - Петком не радим, у четвртак још није био мој.

Јевгениј, 19.24 - Аха.

ја 19.24 - Додељен ми је, видим, данас, као #808. Мораћу прво да прочитам доста кода, нисам учествовао у изради тог извоза.

Јевгениј, 19.25 - добро звучи

ја 19.26 - пошто на списку немам ништа хитно, сутра ми је на дневном реду

Јевгениј, 19.26 - доооообро
молим те да ми јавиш каква ти је пресуда
кад га прочиташ

ја 19.27 - Погледао сам проблем и присетио се расправе... велике фајлове бисмо морали да пакујемо посебно, не унутар иксемела (ако смо тако радили). Видећу.

Јевгениј, 19.28 - такође, можемо ли да понудимо привремено решење док радиш на трајном?

ја 19.28 - не знам док не прочитам код. Не знам баш како сад ради.

Јевгениј, 19.30 - јављај ми редовно. клијент звучи као да уопште није задовољна нама

ја 19.31 - Џеза? Била је пресрећна пре два месеца кад смо преселили Харли стрит. Питам се да она опет не очекује још неко чудо у року од јуче...

Јевгениј, 19.37 - немам појма... ал ово је из маја и ваља му посветити пажњу. неко из њихове подршке је звао мене и Дејвида. очајан је... ево каже Дас „постоји тикет за програмере, приложен овде. Ово је типичан пример, догађа се кад су Документ фајлови изнад одређене величине. Већ смо им дали привремено решење за такве случајеве док се ово не реши. Увезу на другом крају, ручно додају те велике Документ фајлове у увезени досије. Има посла али могу да ураде“*

ја 19.40 - видео сам то, спомињало се у расправи

Јевгениј, 19.48 - савршено

И тако он прича са Џезом а она му опише проблем и он прича са мном. Преноси мало муштеријиног притиска, ништа ново. Али.

Нећу да радим шта ми није на списку, већ сам четири пута грђен (док је владала Лора) што сам радио шта ми још није на списку (што им је бркало евиденцију шта је у којој верзији, шту нису умели да реше), а то јавно рибање није никад опозвано. Те се држим правила да не радим ама ништа што није одобрено и мени додељено. Могу да испитам неке кандидате за случајеве, али не и да пишем решења.

То што спомиње мај је први знак, покушава да свали кривицу на мене пре него што стигнем да зинем. А спомиње да је причао са муштеријом (оде и та невиност) и није срећна. Па била је пресрећна оно пре два месеца. Види види.

узгред: Нина је проверила историју случаја. Дас и Суез су га добацивали један другом бар трипут - није хића, урадићемо касније - јесте важно, имају проблема, ручни рад је непоуздан, заметан и компликован - не - да - не - да, дижи хитност - добро де, ајде на захтеве за измене

Па је недавно расправљено. Кад сам у понедељак завршио шта сам имао, погледао сам ово и испало је како сам мислио: кад се из Федса извози пацијент, документа се кодирају у бази64, тј за свака 3 бајта иду 4, па ако је један од докумената видео, то може да буде више стотина мегабајта, и после парсер не уме то да прочита, превелико је. Е није тако, тако велик фајл не уме ни да направи.

Па сам му рекао да крећем са тим одмах ујутро, да сам већ попричао са Јаном и да имамо план шта да радим. Све фино и красно, ал' га је прекинуло - два минута касније зове Бриџеш (а чуо сам га у позадини, седе у истој соби) и скоро да се извињава... Јефтина имитација лошег пајкана и доброг пајкана.

----

* Дас је још цица маца са тим Насумичним великим Словима у тексту; Норман и нарочито Дејвид су шампиони.


Спомиње се: Бриџеш Дупта, Дејвид Бертон, Јан Бренкелен, Јевгениј Носоровец, Лора О'Хера, Мохандас Раџ (Дас), Невена Средљевић (Нина), Норман Шен, Суез Лима, Федс, на енглеском