05-XII-2019.

Лена сломила нос, тј само је мало напукао, тренирајући крав магу. После јоге, зидарења и теретане, ово је некако природан наставак низа.

Санда је заспала са мало збрканим идентитетом. Успела је да прегризе један комад ћилибара из своје огрлице, па јој ју је Нина скинула, да не сажваће још који. Огрлице су биле скраћеница да је разликујемо од Линде, јер у апотеци (где је Рајка некад била шеф) није било ничега два комада, па смо њој узели мрку а Линди шарену. Поврх тога, баба је обукла Санду у тамноплаво, што је обично Линдина боја (или сиво), уместо редовног розе. И ја сам био збуњен.

Прекјуче смо подигли пластичну јелку са 180 ледовки. Виолета је скроз покрисмисила, ал' бар није прегласна с тим и не покушава да ме увуче. Питала је касно синоћ, кад ми се већ спавало, да ли волим божић, реко не, у ствари га баш не волим, ал' ај да се договоримо: јелка је твоја до тог дана, а после буде моја и зове се новогодишња, важи? Зачудо, упалило је. Коликогод да је размажена и саможива (Раја је можда још размаженији и склон нападима беса, али се труди да не повреди никог), такође је и радознала, хоће да зна и... па управо је научила да чита. Сама од себе.


Спомиње се: Виолета, Јелена Средљевић (Лена), Линда Роза Средљевић Аквила (Линда), Невена Средљевић (Нина), Рајка Чајканић, Рју (Раја), Санда Фиона Средљевић Аквила (Санда), на енглеском