25-II-1996.

Шеснаестог, значајно побољшање у rebfpt.prg: прескаче прва 32 бајта скрљане табеле, напросто узима да је почетак првог слога на првом бајту после списка поља. Јер шта ако је заглавље сјебано, што га уопште читати.

Радим на генхлп... тј genhlp.prg (или хлпс верзија) има датум који је оставио upitig2.prg у генерисаном коду, где се само уноси кључ гране менија која се уноси. Мада мислим да је цео menu.dbf могао да се попуни одједном (јер је хијерархијска табела), па је сврха овог дијалога ваљда да се изабере у њој полазна тачка. Кључеви баш нису морали да буду хијерархијски, тј кључ није рип поље; нема ни поља за слог изнад. Уместо тога (Салетов трик) ово је дете кључ који пише у родитељском слогу, који у ствари нема кључ. Ако почиње на МН онда се траже сви нижи кључеви који почињу њим; ако не, онда је то назив програма који треба потерати, дакле тај слог је на дну хијерархије, нема деце. Сасвим просто и омогућава да се иста подграна менија позива са више места, што онда збуњује кориснике јер покушавају да попамте где је шта, ако је нешто на два места, погубе се.

Више година смо у ДБА терали генерисане меније; међу првим стварима што сам урадио у ГенерАлу је да меније правим у трку из menu.dbf, што је у КлиниСису много помогло, јер се прво корисник пријави па се онда прави мени, па зависно од тога ко је корисник, неке гране менија не да су засивљене, неактивне, него их уопште нема. Мени је динамички, тј прави се у трку, кад се корисник пријави. После се не мења.

Аваи има две просторије у Бангровој зградици с моје стране Житног трга. Неколико месеци касније смо се преселили у њихову већу зграду уз западни надвожњак. Нешто се сећам да смо се селили у пролеће. Можда наредне године? Не, ево под 28. фебруаром постоји верзија ОснСреда. Има чак и the.log под тим датумом, и теран је rebfpt.prg, и catal6.prg је изгенерисао неколико ствари. Ту у називу зипа стоји име оне клинке што је волонтирала код нас, а она се ту задржала само пар месеци, видела да је то мало компликовано за њу и нестала, више је нисмо видели, и то је све било у тој малој згради. Дакле у велику смо прешли вероватно негде на пролеће.


Спомиње се: catal6.prg, rebfpt.prg, the.log, upitig2.prg, Аваи, Александар Расков (Сале), Бангро, ГенерАл, генХлп, ДБА, КлиниСис, ОснСред, на енглеском