20-II-1975.

Оверио први семестар и уписао други. Што ли сам мислио да је ово требало раније, јер семестар је почео 15. (или кад је већ био понедељак)

Болди ми више није цимер. Попичкао се са оцем око ко зна којих то начела, па је отишао да живи са неким ликовима из IV6.73, у неку кућу са сламним кровом и то у адаптирану шупу, најјефтиније што може, ваљда трећина од овог овде. Мом газди није сметало што му се приход преполовио, канда сам им се свидео и више без њега. Спомињали су да је он нешто навалентан на женско, као оно не може без. Види види... оно, није да сам ту нешто бољи, само мене нису никад затекли на делу.

Но, тим боље. Газдин син ми је и даље цимер али даље, на каучу, а други кревет остаје слободан до краја семестра.

Од фотки за овај месец имам и једну вечерњу серију, снимљену у подруму где је она била цимерка са Ђенђиком, а ту су и друге три девојке из осталих соба. Картали смо се, и то ће бити да је канаста, једино се ту држи четрнаест карата у руци, пио се вињак Цезар, била су ту и газдаричина деца (којима Ђенђи дође нека тетка од нечега). Моја драга је тој деци чак после (за наредну зиму?) и наштрикала неке џемпере и пробала их. Биће да је ове зиме, јер се сећам да сам баш то, како је причала да их је пробала, снимио на траку, дакле био сам донео магнетофон из ДЦ-99 јер сам састављао звук за „Бусодром“. То је снимљено једном у недељу поподне, кад би она дошла до мене па бисмо онда заједно отишли на бус или воз за Нови Сад.

На једној од фотки се види и како она чисти рибу над судопером, дакле кувала се и чорба... На истом снимку се види стаклена џезва на плинском решоу, дакле кувала се и кафа, да се пијуцка док чекамо.

На једној засебној фотци су њих две цимерке, снимљене на стражњој платформи градског буса, оног хармоникаша са три осовине, негде у Футошкој улици, при расположивом светлу, бленда до даске, експозиција 1/15, бус у покрету. Наравно, држао сам се за штанглу једном руком, и добро раширио ноге, ма једва да сам и дисао. Испало је скроз оштро. Тај снимак рачунам у свој фотографски подвиг месеца.


Спомиње се: IV6.73, Болдижар Барваи (Болди), вињак, ДЦ-99, Ђенђи Ујлаки, Нови Сад, решо, на енглеском