01-VII-2001.

Нашао непостојећу (тј нечитку) фотку звану "adelphia reliable connection.jpg", данашњу, време око 21:50. Знам да сам имао више таквих. Наравно, недеља је, јер се мрежа загушује викендом. Аделфија никад није додала још рутера или шта већ - треба нешто да протера ту количину - па је брзина као океј радним даном, а онда увече пада а у недељу ујутро већ веза пуца. Сваки пут, мој Пенџери 98 (или сам већ терао Њ2к?) нацрта овај мали дијалог, јер модем није РЈ11 него УСБ уређај. До недеље поподне, ако нисам ту да кликнем на сваки од ових да се затвори, буде их на десетине. Неколико пута сам избројао преко четрдесет, и ово је једна слика тога.

Слике су страдале касније, али сам нашао копију у трећем или четвртом имејлу који сам им послао сутрадан.

Ово је мој десктоп. Овако није само данас, него већ четврти дан. Док сам убацивао ову слику у поруку, десило се још двапут. Модем је прилично полудео, губи везу неколико десетина пута дневно, најчешће му жмига неколико лампица одједном. Бар држе ритам. Не знам да ли ћу успети да вам пошаљем ову поруку данас, јер не стижем ни да дођем до линка на (ево га опет свих пет жмигају... е вратило се) вашем сајту да попуним „пријаву проблема“. Ову сам адресу нашао у имејлу из неке аутоматске поруке што сте ми послали (види хедер доле) - на вашем сајту не могу да нађем никакву адресу, линк за „јавите нам се“ води на „центар за техничку помоћ“, а одатле на „центар за техничку помоћ/Јавите нам се... “, на којем нема никаквог mailto: линка, само глупи обрасци где све мора да се откуца онлајн, са све именом и имејл адресом... Очекујем да сте чули да може и имејлом, и да већ знате ко ово пише, по ИП броју или неком другом податку (ИД модема?).

Што не бих имао против кад би радило, али не ради. На списку локалних проблема, последњи случај у Вирџинији је од 15. јуна, а проблем што лозинке за имејл не раде је изгледа нестао - али ја јш увек не могу да читам поруке од gradivs7@adelphia.net, јер или протокол не ради, или никад нисам ни знао тачну лозинку. Рекао сам госпоји кад сам се уписивао да метне моје име као лозинку а да ћу га ја после променити, ал' никад нисам ни сазнао шта је стварно уписала, име или корисничко име, са 7 иза или без.

Попунио сам и тај образац за техничку, за случај да не успем ово да пошаљем (ево већ четврти преглед откад ово пишем) и, е стварно, или се доведите у ред или прелазим на ДСЛ, што ви овде немате, ал' има ко има.

Све најбоље и желим да ово средите што пре.

Ово је прошле недеље кружило мрежом:

Десет Разлога Зашто Је Пиво Боље Од Исуса

10. Нико те неће убити што не пијеш пиво.

9. Пиво ти неће рећи како да се јебеш.

8. Око пива није вођен већи рат.

7. Пиво не намећу малолетницима који не схватају.

6. Кад пијеш пиво, не куцаш људима на врата да им га понудиш.

5. Никог нису спалили, обесили или мучили због омиљене марке пива.

4. Не мораш да чекаш 2000+ година на друго пиво.

3. Постоји закон па етикета не сме да лаже.

2. Можеш да докажеш да пијеш пиво.

1. Ако посветиш живот пиву, постоје групе за одвикавање.

Залазак сам снимио четвртог, кроз кухињски прозор или са улаза. Чак и мала Агфа уме да се покаже. (... 243 речи...)

Нина је решила да доведе машину у ред. Прође година, накупило се ту свашта, па... ајде да опере тастатуру. Срећом, тастери су били одвојиви и операција је баш успела. Сећам се случајева кад је склапање док не проради умело да траје сатима, а и да се заврши куповином нове тастатуре.

Налепница на столу је подсетник за скуп основних наредби за линукс. Купила је књигу неку, и званичну дистрибуцију Црвеног шешира, инсталисала то и радило јој је. Како је имала у ствари доста килаву машину, нешто се баш нисам био расекао с парама па ми било жао чим сам видео шта је у ствари добила, линукс је из те шклопоције извукао доста.

(ситуација се обрнула, истина, данас она тера Пенџери а ја линукс)


Спомиње се: Агфа, Невена Средљевић (Нина), на енглеском