07-III-2020.

Дегустујемо вишњу, осми френдз парти. Прво смо поподне свратили до Лидла по редовни бакалук, а купили и бомбоњеру јер идемо код Драгане а сутра је осми март. Но, Нина није знала па је отворила кутију, воли пралине. Ја баш не, превише шећера и карамела, два најјефтинија састојка, има увек исти укус.

Па смо свратили опет и купили поново, нешто са именом (што је препознато и уважено) а онда како смо се примицали Леснини уђе она у цвећару, да купи нешто у саксији. Дућан још носи име нашег комшије, има стакленик на крају наше улице, али видим други је власник сад. Аха, продао малопродају, задржао производњу. Некад је чак држао и краву, ради стајњака.

Прошли пут сам носио вишњу код Борчета, ал' он ју је склонио и изнео неку своју стару кајсију (наводно 30 година стару) па тако Драгана вишњу није ни видела, па ајд опет. Спремила је солидну количину канапеа, сухомеснатог, маслина итд, чак скувала и кафу (и он попио, обично прескаче). Она кафу не троши од операције, али уме да скува.

За мезе су биле уобичајене сухомеснате ствари, сир и маслине, али нас је скроз оборила са тим канапеима, ту на сваки треба бар трипут намазати или поређати нешто.

Разговор је кривудао... разишли смо се у 3:30. Нико није ни гледао на сат, није падало на ум. Не сећам се шта смо причали последња два сата. Сећам се одломака, да сам почео да певам „еј, ухњем“ и убацио понеку реченицу на руском, што је као била најјебитачнија контра на шта је већ он рекао, шта год да је рекао. Или кад је кренуо о нечему ван интервала од рођења до смрти, за шта смо се, као математичари, сложили да ту нема доказивог, ни да има ни да нема. Занимљива расправа, ал' јој се сећам само обриса, не и речи.

У неком тренутку сам извадио ноклу и снимио нешто говора, управо зато што сам знао да нећу моћи да попамтим. Нисам ни покушао да преслушам. Ал' то снимање је последња појединост које се сећам.

Како само нико није имао проблема са тежом, и како су фотке из предсобља скоро све добре. А Драгана после рече у поруци, „што више попијеш, боље фотке правиш“. Сишли као да ништа није било, чак су и они снимци док смо чекали такси или из вожње испали океј, чак и композиција ваља. Мора бити да је алкохол испарио током расправе. Да ми је само знати о чему је била.


Спомиње се: Драгана Витас, Леснина, Малиша Борковски (Борче), Невена Средљевић (Нина), нокла, френдз парти, на енглеском