15-I-2013.

Змајчек је сад zmycheck7 а 11. је био 5. Можда ћу једном избунарити шта се ту догађало.

Попричао са типом из Лаб Интро, само гласом, не сећам се шта. Још рада на КААРу. Немуште речи, "Тестикуларни НОА и ОА треба да је ТЕСЕ или ТЕСА али не можемо да одрадимо да ли је то неопструктивна азооспермија (НОА) или опструктивна азооспермија (ОА) по методи производње. Те је боље да то овде оставимо празно и уведемо оверу уноса да буде празна па да морају да изаберу ваљано", на тоне тога. Баг "F#2613 ' разлог зашто неки ооцити нису употребљени' - имају две истоветне листе са различитим шифрама, па само заменити", Изгледа да је 2613 број бага у ФогБагзу (од Џоела Сполског). Биће да сам опет потерао свој билдер преко целе странице за КААР, цела библиотека носи овај датум, мада нешто унутра пише да је то било пре две недеље.

Сутрадан, у упФедсу сам морао за нова поља да стављам да је колација дифолт. Мада је ескуел сервер углавном добар, ипак је то Мали мекани и има глупости. Кад додаје поље, мора да му зада неку колацију, али узима погрешан дифолт (оће то Мали мекани), онај из привремене базе (која је стална :), не из базе у којој радимо. Дакле морам да му кажем. Одбија да пореди стрингове са различитим колацијама осим ако му изричито не задам како да их доведе на једну.

Вратио базу за Лаб Интро из бекапа, терам неки дуууугачак скрипт по њој.

Седамнаестог, чудност, прави програмерски зврк. Имам рутину звану гурдатум, која прође кроз целу базу и увећа датуме да буду ближе данас, нпр да је последњи отворени циклус или скен био данас, тако да кад се проверава календар не мора да се иде далеко у прошлост (тест база је по правилу СФБЦ 2007.). И онда натрчим на мину, јер негде неко има датум 31.12.9999, јер је неком пало на ум да тако завари "ово је на свети никад" у слог. фокс има тај y10k баг, н'уме са датумима већим од тога... и сад због нечије бистре идеје, морам да проверавам неколико милиона датумских вредности да нису једнаке томе...

Није много различито од оног што су корисници радили деведесетих, кад су шифре купаца биле 4 цифре и задавале се ручно, па кад сам покушао да понудим класично "последњи плус један", обично бих нашао да је тај последњи већ заузет - шифре 9999, 9998 па и 9997 су већ имале нека специјална значења.


Спомиње се: Змајчек, КААР, Лаб Интро, Мајкрософт (Мали мекани), СФБЦ, упФедс, фокс, на енглеском