30-XI-2019.

Силвија и Драган приредили дечији двођендан, у истој рођендаоници у Чурди као и прошле године. Дошли смо мало раније, да ухватимо место за паркирање на улици. Јесам се уштосио да маневришем комбијем, ал' не баш ноћу и на непознатом терену, авлија делује тесно, лакше овако.

Наместили се да буду весели, он доста успешно, она доста успавано. Стомак још већи. У колицима је. Сви јој желимо срећно оздрављење а само одмеравамо колика је вероватноћа да нам је ово последње виђење, или ако и преживи, хоће ли нас познати следећи пут.

Ал' ајде, ово је зарад деце, па се одиграо комплетан програм, са све изгуравањем торте са прскалицама, певањем „данас нам је диван дан“ и то двапут, једном за Јагоду и једном за Стојана (њему је рођендан био пре пешес дана, њој ће бити шестог).

Те се одиграо комплетан програм до у танчине, две су торте са прскалицама изгуране, деца су певала „данас нам је диван дан“ двапут, једном за њу једном за њега (њему је рођендан био за пешес дана, њој ће да буде за недељу).

За левим столом је, крајњих левих пет пиксела, госпођа мама - за толико нисам успео да је избегнем. Бујна плава фризура је на глави неке њене другарице (да то није она њена кума?), остали за тим столом су Силвијино друштво; остатак тог друштва је за десним (и она лично за другим крајем стола, у колицима, ван кадра). Уз сто стоји Боба. За средњим столом Драган, она, Нина, и леђима окренути Драганови родитељи.

Забавиље, види се, знају посао и умеју да ненаметљиво усмере децу, која пак распознају и очекују таква упутства. Одмах се видело ко није одавде - Раја и Виолета не да нису разумели упутства, него нису ни могли по кретању остале деце да погоде шта је следеће. Но, свеједно, деца су се добро провела.


Спомиње се: Виолета, Добривој Гунароши (Боба), Драган Умљанић, Јагода Умљанић, Невена Средљевић (Нина), Рју (Раја), рођендаоница, Силвија Умљанић, Стојан Умљанић, Чурда, на енглеском