02-VII-2004.

Јуче сам морао да одем до куће да се видим са проценитељем. Овог пута је имао кључеве. Трефио се неки пљусак, који је почео кад смо кренули и завршио се кад смо се вратили. У ствари је био добродошао, јер смо бар проверили кров - у огласу за продају је писало нешто да није осигурано због крова, и да има оштећења испод "sink", који означава и лавабо и судоперу. Елем, кров је некад био оштећен и још се види где је плафон крпљен - проценитељ каже да је очигледно поправљен*. Нигде нисмо видели да прокишњава. А испод лавабоа у купатилу и судопере у кухињи јесте оштећено дно ормарића, које је потклобучено, јер је капљало, а претходног власника болео ћошак да то среди. Јака ствар - обичан комад иверице.

Кућа је изненађујуће добро изолована термички - иако већ неколико месеци у њој нема струје и клима не ради, унутра је било пријатно, бар у приземљу, а на спрату је било нешто топлије али и даље пристојно. Сад нам све изгледа још веће него први пут.

Док смо се вратили, већ је увелико сијало сунце, а до тамо сам терао брисаче другом брзином :). Прави летњи пљусак, крене и заврши за мање од сата.

Зачудо испао леп дан, чак смо поподне отишли до базена (мрзело нас је да крешемо кола или бициклове па да одемо до плаже за то мало). Вода је била таман, упркос кишама претходних дана. Уосталом, овде преко лета и кад пада киша, температура баш и не падне нарочито, зато што већ има довољно влаге у ваздуху, па не може да испарава - а испаравање обара температуру. У сваком случају, сувље је него у Ебергу.

На УАу, ово:

Мајк Коул је започео савршену макљажу, као опит, са овим полазним изјавама: фокс је бољи од дот нета; дот нет је бољи од фокса; МТВ је сероња; МТВ је кул; САД су република; САД су демократија; Џери Берхенген има ОПАКЕ фантазије. КРЕНИ!

ја: Are you telling me to leave? If so, leave what and where?** Шалу на страну, неће ово ићи. Велике расправе (по дужини) ничу спонтано, надахнућем, не изјављеном намером. Требаће ти мало социјалног инжењеринга да то постигнеш.

Џери: у праву си, наравно. Али стварно изгледа да кад МТВ каже шта каже у ствари се лаћа социјалног инжењеринга. Као да има јак осећај да му је то ДУЖНОСТ и ни киша ни мећава ни... га неће омести у постизању циља.

ја: па дара је већ појела масло. Знам да прескачем све од њега, јер ће по свој прилици бити много блаћења и цепидлачења. А нисам заборавио ни да ми је пре неку годину буквално написао да га не занима моје мишљење.

А онда су бакљу преузели Џери Б и неки тип са Хаваја, што је било опичено и тешко за праћење, јер су се препуцавали неким приватним форама.

Нина јавља да је код мојих. Ноћила је код Сузане, а после ће код Оме.

----

* не поправљен него поправљан. Тј кров не цури, али плафон у тој соби (биће Ленина) није раван, једна плоча је попустила и виси неколико милиметара. То ћемо морати да поправимо.

** једна од мојих омиљених зајебанција са енглеским, то што leave значи и отићи и оставити. Непреводиво.


Спомиње се: Ененберг (Еберг), Јелена Средљевић (Лена), МТВ, Невена Средљевић (Нина), Ома, Сузана Ињачки (Сузана), УбикАгора, фокс, Џери Олсен, на енглеском