12-X-2013.

Мајстори завршили поткровље, то вече стојимо нас троје у предсобљу и шацујемо како ћемо да направимо степениште, меримо... и одједном станемо. Онај осећај да те неко посматра. У јеботе... осврћемо се, нигде никог.

Погледам горе, а оно Јохана. Мислим, мачка је, нећеш је чути, ал' тачно осетиш да те гледа. Она никад није улазила у кућу, осим кад јој дође жута минута да тражи где да се омаци. Сад је ушла јер не може да одоли таванском прозору, који је био отворен да се просуши малтер.

У тој сцени је све као на овој слици, само што је горе мрак а доле светло.

У осталим вестима, Берт јавља да му је умро отац. Било је и зрачења и хирургије, ал' на крају исто.

Нина послала фотку шаргарепе из своје баште, пречника 6цм. Свака част.

Покушао да инсталишем пожарни зид, након толико година. ЕтГард, који сам раније држао, је радио савршено, био сам скроз задовољан, али више не ради јер га је купио Сајмантек, који има исто савршен Мидин додир: штогод пипну, постане говно. Џаба верзија и даље постоји и ради, ал' нема ко да је претаба за 64-битне пенџерије. ЕтГард се сад зове ЗонскаУзбуна и скоро да је без зуба, као уосталом и све остало чега се они дохвате. Те сам кренуо да испробавам остало, углавном шта може да се проба пре куповине. Био сам спреман да се изујем за које туце долара за то задовољство, ако га буде.

Али не, нема више пожарног за пенџерије. Сви се праве да не примећују телеметрију, сматрају је за део система. Тако кад год инсталишем нешто из .msi фајла, Мали мекани сазна за то. Чак и кад сам сам направио тај .msi фајл, не прави разлику. Управо зато упФедс не правим са .msi него из Ино сетап билдера.

Последњи пожарни што сам пробао је овај Комодо, и пати од исте бољке. Слободно пушта да било шта са моје кутије зове Мали мекани, ни не трепне, док од других јавља понешто. Касније сам сазнао да постоји негде опција да га натераш да хвата све, што сам у ствари већ знао, ама тамо где сам га нашао, у неком буџаку, није никако хтело да проради, тј почео је нешто да јавља али и даље се правио блесав и на Мали мекани и на гугла, и на крају сам га баталио скроз. Разинсталисао, а (раз)инсталатер ме одвео на њихов сајт да ми да прилику да кажем и зашто и шта ми се не свиђа. Добро, не баш да кажем. Нема едитбокса, само комбо.


Спомиње се: гугао, Јохана, Мајкрософт (Мали мекани), Невена Средљевић (Нина), Реџиналд Бертон Кејп (Берт), упФедс, на енглеском