05-X-2010.

Јуче сам подигао 10000 РСД са серекеша рајсфершлус банке, остало 993,06, па да га затварам. Купила хефталицу, ону жешћу за тапацирунг, у Шипошевом дућану у Првој пролетерској*, за 1700.

Лора ои Јан око Ворда 2007 и Висте (најгорег пенџерија после Њ98МЕ), где шаблон канда изгуби везу са подацима и неће да их учешља. Каже да тај пар лепо ради код ње и мора да имамо још муштерија са њим, што онда у овој клиници неће? Он каже „офис 2007 има изгледа проблем само кад је шаблонски документ на мрежи, а можда има и других чинилаца, али то се још не зна“. Ворд је невоља по себи, нарочито кад наиђу такве танчине. ШКК има везе где је шаблон? Јебо Малог меканог.

Још јебаде са овером у СХЕТу. Нема му краја. Посебан случај: „СФБЦ има Q-живорођено које није обележено као pgo_endofpreg (!)“

Мој упФедс и уопште генератор инсталатера само зуји. „ SetupФедс5.30.19.exe је објављен, на FTP/Федс/buildsfortesting је“.

Поподне наишао Бештара. Таксиста, па паузира кад год му се ћефне, мора да је оставио муштерију ту негде, па само покуцао на врата. Био сам сам - Лена је у Београду, на оном припремном течају, она отишла да обиђе Ому, а и ја могу да паузирам кад хоћу. Благодети рада од куће.

Срели смо се ми већ негде, можда нас је и повезао, или смо наишли док је чекао, станица му је на ближем крају великог паркинга званог Житни трг, те је знао да смо се вратили, а и нешто сам му набацио да имам проблем како довући паре. Овог пута је опет имао неку велику идеју како би то могло да се изведе, вероватно опет нека трипер комбинација, али сам га смирио са „већ сам решио, елегантно, немаш бринеш, батали причу“, па смо прешли на општи диван.

Жали се како не зна шта ће од жена у животу. Разведен је, кућа је довољно велика (ту код месне) да је подели са бившом. У свом делу живи са једном, пола цимерка пола супруга, са којом је углавном океј мада има и она неке своје фазоне да га гњави и иде му на живце. Па оде у Чурду код треће, ћерке једног електроничара, знамо га, имао је радњу негде у граду. А нешто је набацио да има и једну са стране понекад.

Поврх тога, ћерке живе с њима, или бар она једна што је пре пар година сарађивала са Нином, радила сајтове. Знам да је правила добре паре, добро не на хиљаде, али стотине, и то је нешто.

Разговор се брзо раштркао, у ком већ правцу. Ваљда сам се распитивао за људе које знамо - где су сад, то ме занимало, да се повежем са старим друштвом. А онда је њему синуло да је већ довољно дуго ван мреже, па се одвезао, назад на посао.

Изгледао је прилично добро - исти онај витки тип какав је увек био, исто се креће и говори. Само што је имао тај маслинасто смеђи воштани тен, па ми је пао на ум Властин отац, који је исто тако изгледао као да је био добро поцрнео па му то избледело за тај један јесењи месец, па сад изгледа чудно. И тачно сам наслутио, умро је децембра, срчка.

----

* требало би „улица Прве пролетерске [бригаде]“, која је некад имала све те речи, нису нам сметали дуги називи улица. Не сметају ни данас, ево главна више није Маршала Тита него Краља Александра I Карађорђевића. Али ова се баш скратила, прво на само „прве пролетерске“, дакле у генитиву где се бригада подразумева, а онда је испала „прва пролетерска“ - шта, бригада? Не, улица. Прва пролетерска улица. И на таблама тако пише.


Спомиње се: Владимир Себешћен (Бештара), Власта Зарин, Јан Бренкелен, Јелена Средљевић (Лена), Лора О'Хера, Мајкрософт (Мали мекани), Невена Средљевић (Нина), Ома, серекеш, СФБЦ, СХЕТ, трипер комбинација, упФедс, Федс, Чурда, на енглеском