06-IV-2010.

Ендер на послу...

Он мало рачуна и на то да ће ускоро у неком од дућана затребати шеф... а пошто познаје посао са свих страна (као дугогодишња муштерија, а није му ни први пут са ове стране тезге), канда му је легло. У недељу је радио први дан, и било је "ма ти си одувек био наш, само што досад нисмо знали како изгледаш". Иначе, опет андлује, сад је купио неког поршеа, берба осамдесет и неке, за $700, јер је власник мислио да не пали и не иде. Он исплатио, чачнуо нешто и отерао кола :). Бивши власник се, наравно, једио, ал' толико кошта школа.

Истина, отерао је само иза ћошка где га је чекао другар са тегљачем па су тамо натоварили, ал' није да не би могао да га отера, него није хтео да ризикује. То што је чачнуо је био очигледан квар, можда висио кабл од паљења или тако нешто, али нигде не пише да је то једини квар.

Дошла нам Го. Потрефили смо се на аеродрому тачно у минут, чак нам ни паркирање нису наплатили. Сад крећу кулинарске баханалије, управо смо набавили и шунку. Она је тамо нашла неки пршут, који у преводу изађе око $70 за кило... ова шунка од 4 киле (одокативно) је коштала укупно $35, и прва лига је. Пијемо доста воде :).

Преко дана излазимо у мајицама, а још пар недеља па ће се прећи и на кратке чакшире. За увече још увек мора јанка, ал' не мора више да се закопчава.

На послу, тестирао неки додатак за прихватање потписа преко плочице. Рекох Денијелу да имају апликацију која сама за себе ваљда и ради, али АПИ, тј приступ за програмере да то користе из својих апликација, цврц. Ови у Белфасту могу то да користе та тране, шгјз, али да проради из Федса, јок.

Са Џорџом Вајтлијем освежавам своје знање јаваскрипта, учим гомилу ствари па и тај џејквери и све оне цаке са слапним стилским чаршавима (css...). Јаваскрипт ми је онако, дежави амнезија, као да сам ово већ више пута заборавио (што ће ми се у наредним годинама десити још по неки пут). Заволео Фајербаг, требилицу (дибагер :) за Фајерфокс (жар-лисицу). Како су програмери уопште било шта постизали у јаваскрипту док нису имали ово?

Борови пуштају полен. Све је запрашено жутим, па онда мало прсне кишица и сва кола изгледају овако. Тамо у насељу је било још горе, паркинг под боровима. Овде има 100м до најближих у улици Дир Парк (што смо изговарали као бир дарк, пиво тамно).

Питао ћале за Лену и њену јогу, јел' плаћа или јој плаћају. Па, тарифа је танте за танте - она ради фрај, а кад похађа, не плаћа. Нешто као љуштење кромпира на броду. Оде на течај кад јој се иде, тј кад мисли да ће бити нешто што би је занимало да проба.


Спомиње се: Горана Средљевић (Го), Денијел Бертон, Ендер Аквила, Јелена Средљевић (Лена), Федс, Џорџ Вајтли, на енглеском