27-I-2004.

Пишем Џеку Барану:

У прегледачу класа, код који се извезе у ViewCode.prg (процедура brwExportClass, browser.prg) избацује код без префикса (кад припада класи одозго) или само са именом објекта (кад припада члану). Међутим, за било шта дубље од тог једног нивоа садржавања ово напросто није доста. Ако имаш Command1 у пет контејнера на неколико страница на страничнику, чија је онда "Procedure command1.click"? Са мојом исправком, добијеш "Procedure Formname.Pageframe.Page2.Command1.Click", што је онда довољно за мој билдер да из тог кода реконструише класу. На проблем сам натрчао управо док сам писао тај билдер, и решио га изменом једног реда у прегледачу класа.

Одвраћа он

Изгледа кул. Да, проблем садржаних објеката у прегледачу је познат. Ако немаш ништа против, ово предајем Гренту Лорелу да га вероватно убаци за фокс 9.0.

Тако и би, тамо је. Мада мало чудно, тих пар редова су убачене али искоментоване па и даље трчи стари код. Датуми на фајлу су из децембра 2004, а коментар над тим је

„* RMK - 2004/05/11 - per ID 233847, додат код за пуну објекатску хијерархију“.

И то му би то око мог учешћа у историји фокса.

Тридесетог је у нашем локалном листу код куће изашао други мој чланак о животу у САД, овог пута о клопи. Где сам набројао све чега сам се сетио, а што је ионако већ било на sGradlj.com (вероватно на Јахуу, још нисам постао дот ком) - и о америчкој страсти за белим луком, о сиру од обареног и обраног млека, о хлебу који се не може јести без тостера (на шта је Шкрба једном рекао „да те видим како га једеш са тостером“) итд. Јози је веб админ новинског сајта, а ето овако и извор садржаја, има ко да напише, његово је да дотури.


Спомиње се: sGradlj.com, Градивој Шкрбић (Шкрба), Грент Лорел, Јошка Апро (Јози), фокс, Џек Баран мл., на енглеском