14-I-2004.

Нини стигла радна дозвола. Откако су је извукли на ту лутрију за зелени, поступак јој иде лепо и редовно, без проблема, и ево сад је добила и ово.

Деветнаестог сам потписао одобрење неким главоловцима из Фолс Черча да ме заступају око запослења негде у Бетезди. Од чега ништа није било.

Расправа са Бертом око филмова, где шта може да се нађе итд, на УАу:

Много је лакше у већем граду. Потомак видео, ланац у вашингтонском крају, има у просечној радњи две-три полице страних филмова и одељак за британске комедије.

Чак и Холивуд и Блокбастер имају по три метра полице са филмовима из остатка света, старе у просеку десет година. Није ни лоше, нашао сам шта сам мислио да никад нећу, ал' није ни то много. Врло ограничено.

Не купујем много нове снимљене филмове или серије, али помаже да знаш одређене специјализоване изворе. Један је Треш палас, који држи старе бе филмове. Вероватно ниси то тражио, ал' као пример. А за њих знам не зато што гледам много филмова о женама на робији, него познајем власника.

Ако стварно хоћеш да будеш Г. Међународни, и можеш без титлова, нађи вишесистемски рикордер (или деведе пуштач, ако то постоји) и крени да копаш по Европи. Имам пар другара код којих бих могао да се распитам.

Доказао си моју тезу. Обећање да ће „светско културно благо бити на располагању“ излази на „крени да копаш“. Није то располагање.

Кабловска је требало да донесе избор и мноштво канала и процват локалних станица, јер сад не мораш да градиш или плаћаш мрежу репетитора да покријеш територију. Што се све и десило, осим избора. Не бираш канале, бираш пакете. Питао сам једном Аделфију што нема канала а ла карт, што не могу да бирам шта хоћу шта нећу. Одговор: „тако би било скупље“.

Неки од тих канала те вероватно јако мало коштају.

И даље су упаковани, или још увек мораш да имаш основни пакет, и не можеш из тога ништа да избациш. Замисли да бираш, да имаш телетекст па из њега да пробереш који ћеш канал и то за пар секунди, а не као сад да чекаш четири минута да проскролује цео списак, и да плаћаш само оно што си стварно гледао. Имају технологију, а уз масовну дистрибуцију би била и јефтина. Али би разбила систем рејтинга, па зато неће да се деси, без обзира на неку тамо потражњу.


Спомиње се: Невена Средљевић (Нина), Реџиналд Бертон Кејп (Берт), УбикАгора, на енглеском