23-IV-2002.

Пита ћале како та деца уопште науче да пишу, кад је запис тако разведен од звука. Ех...

Енглези су углавном писмени, чак их бије глас да су жешће образовани - али и то може да буде због тога што су Енглези који се овде виђају углавном они који имају за карту и ишли су у боље школе. Амери, како који, често виђам програмере који су се набрљали. Био сам наватао већ поприличан списак глупости, нарочито са компликованијим латинским речима, ал' најбољи је био допис из Линчбурга, где је оно Нина ишла да полаже енглески за странце: хтели су да кажу да надзорник испита има дискреционо право да не прими на испит оне који закасне, али су уместо "at sole discretion" написали "desecration", што му дође обесвећење, обешчашћивање.

Какав је њихов хлеб, кад Рикардо толико воли наш хлеб.

Влажан и мекан за тостовање. Кад ухватиш за ћошак од парчета, виси ко крпа. Ајде, мало дебља крпа, она за судове. Не може ништа да се намаже на њега док се не истостује. Тостер смо прошли пут однели Горани - не користимо.

Има кора за питу да се купи, зове се фило тесто, то је изгледа грчка ствар, ал' нешто нису баш као наше, па је решила да сама замеси и развуче. Видим да нам је сто за ручавање онај терасни, са стакленом плочом, а онај са дрвеном је, хм, негде. Вероватно код нас у спаваћој соби(... 32 речи...). Трпезарија и иначе није нешто велика а притом се кроз њу пролази до кујне, овако је изгледа било згодније.

Ноћас је Нина заглавила са домаћим. Ворд (оно Мајкрософтово ђубре) јој је сваки час главио, па је последњу страницу писала неколико пута, једва је на крају успела да одштампа. Ја сам седео са њом и читао до пола три, а она је остала још.

За Диобалата апликација напредује, само смо га утерали већ у ситно са преосталим наплативим сатима, а појављују се којекакви ситнији додаци... Брекс и ја једнако радимо па радимо, а сати за наплату понестаје. Гледам сад (2024.), његов сајт и даље ради и продаје апликације са сличним именом и наменом, и чак се хвали да главна апликација постоји још од 1987...

За сутрадан видим да постоји фришка верзија за alert.prg, и негде у коду за низање дугмића се спомиње „Foxtools Forever and Dark Beer Club“, што смо били нас четворица - Рус Н.Н. негде у Канади, Џ. Таскер у околини Атланте, и ваљда Џ. Боуер из Аустралије i ja.

(... 37 речи...)


Спомиње се: alert.prg, Горана Средљевић (Го), Мајкрософт (Мали мекани), Невена Средљевић (Нина), Рикардо Мануел Бариеро (Рикардо), Сесилија Роксбери (Брекс), Џо Диобалато, на енглеском