danak u krvi

23-X-2014 15:26

Ono, nema Turaka, nema valjda ni janjičara, ali dete mogu da vam otmu iz bilo kog razloga. Može neko da vas prijavi da ga bijete; može neko da vam nađe fotku gde je klinče bez gaća pa vas nabedi da ste pedofil. Služba za brigu o deci će već naći načina da, ako su vas uzeli na zub, ispovrti nalog za oduzimanje deteta, koje onda ide u nekakav dom i čeka da se nađe starateljska porodica.

Najčešće se deca oduzimaju narkomanima i samohranim majkama (koje su i same u vrzinom kolu, bez posla zbog deteta ili bez deteta zbog posla). Može isto da se desi da vam zdravstvena industrija nađe nešto da niste dobro uradili (ponekad i da pokriju svoju pogrešnu dijagnozu ili terapiju; nekad ste sumnjivi samim tim što ste otišli kod drugog lekara), ili što niste postupili kako oni kažu (čak i kad jeste, ali nije ispalo kako su očekivali, opet može da ispadne da ste krivi). Policija zdušno pomaže u ovoj otimačini, izvrše a ti se posle žali i izgubi godišnju zaradu na sudski postupak dok ti vrate dete, ako ga vrate.

Naravno, ne događa se većini, ali svako zna po nekog ko je bio na staranju, ko je držao decu na staranju, ili kome je dete oduzeto.