perica [1]

Šta je ovo?
Pošto sam, srećom, odustao (zasad) od ideje da viceve treba ispričati uživo ili makar video, ostaje ovo više kao refrentna zbirka viceva. Jer nisu vicevi za čitanje nego da se pričaju. Ovo je podsetnik.
Zahvaljujem radnicima, seljacima i poštenoj inteligenciji Burundija što su me nagovorili, i sebi što sam dozvolio da me nagovore.
Godine i ostale napomene ispod vica, gde ih ima, označavaju poreklo, a ne stvarnu starost vica. Tada i tamo sam ga našao.Osim Burundija, drugi izvori su:
sezam - što su u stvari dva BBSa iz devedesetih, staari Sezam na Bigzovim serverima negde na Skadarliji, i novi Sezam časopisa Pisi-pres, potonjeg Oriona
suština - komšijin blog, gde i sam piskaram i gde sam Komšija.
imejl - sopstvena imejl arhiva od 1997 naovamo (sa dosta rupa u prvoj godini)
10-IV-2020 - 12-IV-2020 idi kući  
Došao Perica u ponedeljak u školu sa modricama. Pita učiteljica šta bi, a on kaže u petak legli mama tata i ja, pita tata jel' spavam, ja odgovorih ne a on udri po meni. U subotu kad je pitao jel' spavam ja rekao spavam a on opet. Sinoć kad je pitao ja ćutim, pitao još dva tri puta ja ćutim. Pita i mama a ja se pravim da spavam. Al' sam opet dobio. Kad je mama rekla e dobro vadi, ja pitao ko jel ja.
Perica pita oca:
- Tata, tata, kako sam ja nastao?
- Ma bio mi te je pun kurac, pa sam te bacio u pičku materinu!
- Deco, ajde nacrtajte šta ćete biti kad porastete.
...
- Perice, pa ti nisi ništa nacrtao! Šta ti želiš da budeš kad porasteš?
- Oženjen. Jel treba da vam nacrtam?
Pita sin ćaleta:
- Tata, ko je mene rodio.
- Pa, roda sine.
- U bre ćale, i ti si svašta jebo.
Dobila pericina sestra prvu menstruaciju, i silno se uplašila, jer kako to već biva, niko joj nije pregovorio o tome. Sva uplašena, ode kod perice i požali mu se.
Perica, onako umno, osmotri celu situaciju i reče:
- Koliko znam i kako mi ovo sve izgleda, seko, izgleda su ti odsekli kitu!
1991, sezam
Ode Perica u javnu kuću i traži ribu sa triperom. Kad su ga pitali zašto baš sa triperom, Perica reče:
"Prvo ja spavam sa njom i dobijem triper. Zatim spavam sa sobaricom pa ona dobije triper. Sobarica spava sa mojim ćaletom pa i on dobije triper. Uveče, ćale spava sa kevom i ona dobije triper. Posle keva spava sa komšijom pa će da vidi on kome buši loptu, jebem mu mater!!"
1993
Zatraži učiteljica od sve dece da napišu po neku stranu reč i da je objasne. Javi se mali Perica da pročita šta je napisao.
-Pa, hajde Perice - proguta učiteljica knedlu.
-PERVERZIJA - izvali Perica.
-Dobro - prekine ga učiteljica - hajde sad objasni taj pojam, ali da ne upotrebiš ni jednu bezobraznu reč, kao što inače umeš.
-Važi - kaže Perica - Zamislite dve žene kako idu ulicom i jedu sladoled. I sad jedna ga liže a druga ga grize. Koja je udata?
-Pa...- učiteljica se zamisli, pa se zacrveni i na kraju kaže - Ona koja ga grize.
-Ne - kaže Perica - udata je ona koja nosi burmu, a to što ste Vi pomislili, to je perverzija.