esnafski [8]

Šta je ovo?
Pošto sam, srećom, odustao (zasad) od ideje da viceve treba ispričati uživo ili makar video, ostaje ovo više kao refrentna zbirka viceva. Jer nisu vicevi za čitanje nego da se pričaju. Ovo je podsetnik.
Zahvaljujem radnicima, seljacima i poštenoj inteligenciji Burundija što su me nagovorili, i sebi što sam dozvolio da me nagovore.
Godine i ostale napomene ispod vica, gde ih ima, označavaju poreklo, a ne stvarnu starost vica. Tada i tamo sam ga našao.Osim Burundija, drugi izvori su:
sezam - što su u stvari dva BBSa iz devedesetih, staari Sezam na Bigzovim serverima negde na Skadarliji, i novi Sezam časopisa Pisi-pres, potonjeg Oriona
suština - komšijin blog, gde i sam piskaram i gde sam Komšija.
imejl - sopstvena imejl arhiva od 1997 naovamo (sa dosta rupa u prvoj godini)
20-III-2024 - 20-III-2024 idi kući  
Zašto voz klopara? Naš voz ima osam vagona. Oduzmeš sedam, i ostaje jedan, u kojem se nalazimo. On ima osam točkova. Oduzmeš sedam, i ostaje jedan. Točak je kružnog oblika, a površina kruga je jednaka er na kvadrat pi. Oduzmeš er i pi, i ostaje ti kvadrat. A kada se kvadrat okreće, on lupa.
10/04/2002, sezam. Objavljen u omladinskoj štampi još 1972.
rešili indijanci da pitaju svog vrača kakva će biti zima koja se polako bližila i da bi se na vreme pripremili za nju. Odu oni kod njega i pitaju ga kakva će biti zima, vrač malo gledao u pepeo i kaže biće oštra zima. Indijanci se dadoše u posao i isekoše dobar deo šume. Medjutim, zima bi blaga te se indijanci nadjoše u čudu. Sledeće godine opet ista stvar, pitaju ga kakva će biti zima, vrač malo vračao i kaže, biće gadna zima. Ovi se baciše na posao i isekoše pola šume. Ali i ova zima bi vrlo blaga. Sledeće godine indijanci već sa dosta neverice odoše kod vrača da ga pitaju kakva će biti zima. Scena se
opet ponavlja, zima će biti gadna, i indijanci isekoše celu šumu. No i ova zima bi vrlo blaga.
Kako se bližila sledeća godina, uvati vrača panika da indijanci ne izgube poverenje u njega, te sidje do grada i ode u meteorološku stanicu i pita tamnošnjeg meteorologa kakva će biti zima. a ovaj:
-auu, biće gadna zima! indijanci se već 3 godine spremaju za nju!
Šeta Isus pustinjom i naleti na nekog slepca. Pita ga Isus:
"Jeli slepče šta ti tražiš ovde"?
S: Ma tražim sina svuda po svetu.
I: Reci mi kako ti izgleda sin.
S: Pa ima ekser u jednoj ruci, ekser u drugoj ruci, takođe
ekser u jednoj nozi i ekser u drugoj nozi.
I: TATA!
S: PINOKIO, sine moj!
Šezdeset sedma, naše trupe na Sinaju u mirovnim snagama, dolazi novi poručnik... Očekivao je raspad sistema, međutim sve pod konac, sve uredno, i kamile sve postrojene, osim jedne koja je bila vezana negde sa strane, u uglu. Pita on zastavnika što je ta kamila tamo, kaže ovaj "to nam je za seks".
Ovaj popizdi i nije hteo ni da čuje ništa dalje, okrenuo se i otišao u kancelariju. No, par meseci kasnije prijebe se njemu jako, te... al' ne ide nikako, kamila visoka, ne ide sa hoklicom, ne ide sa lotricom. Nailazi onaj zastavnik, te ovaj reče "daj pomozi mi oko ove kamile, ne kapiram kako vi to sa seksom...". "Lako, druže poručniče, uzjašimo kamilu, pa do susednog sela, ima riba ko salate."
Čuo 1981.