politički, 1991-2000. [2]

Šta je ovo?
Pošto sam, srećom, odustao (zasad) od ideje da viceve treba ispričati uživo ili makar video, ostaje ovo više kao refrentna zbirka viceva. Jer nisu vicevi za čitanje nego da se pričaju. Ovo je podsetnik.
Zahvaljujem radnicima, seljacima i poštenoj inteligenciji Burundija što su me nagovorili, i sebi što sam dozvolio da me nagovore.
Godine i ostale napomene ispod vica, gde ih ima, označavaju poreklo, a ne stvarnu starost vica. Tada i tamo sam ga našao.Osim Burundija, drugi izvori su:
sezam - što su u stvari dva BBSa iz devedesetih, staari Sezam na Bigzovim serverima negde na Skadarliji, i novi Sezam časopisa Pisi-pres, potonjeg Oriona
suština - komšijin blog, gde i sam piskaram i gde sam Komšija.
imejl - sopstvena imejl arhiva od 1997 naovamo (sa dosta rupa u prvoj godini)
11-IV-2020 - 18-IV-2020 idi kući  
Zove sloba plaćenika:
-Alo, imam poslić za tebe, ajde piši!
- Neka, neka gazda, pamtim ja!
- E, nemoj da pamtiš, i prošli put sam rekao Bidža a ne Badža!!!
11/1997. U drugoj varijanti, Mira i Sokolovitj, i umesto Kurjaka (tj Vuka D.) ode Kundak...
U istom trenutku umru Klintn i Papa. Dođu kod svetog Petra. Tamo opšta gužva. Navala neka, opšta frka. I sveti Petar kaže ovoga u raj, a ovoga u pakao. I iz te gužve Klinton stigne u raj, a Papa u pakao. Kada je prošla gužva vidi sveti Petar šta je uradio i požuri da ispravi gršku. Pri razmeni sa sretnu Papa i Klinton, pa će Papa:
-A mislio sam da ću kada umrem prvo videti Devicu Mariju.
-Pa pope, zakasnio si 15 minuta.
21/03/1998, sezam
Došao general u bolnicu u posetu ranjenicima. Ide od sobe do sobe, razgovara s njima, podeli koju medalju. Dođe do tipa skroz u zavojima, samo mu se usta vide. Šta bi? Duga priča... Ajde pričaj.
- Znate, bili smo tri meseca u rovovima potpuno odsečeni od jedinice, opkoljeni. Jednog dana ne izdržim više nego nakupim bombi koliko sam mogao, dve puške na leđa, tri noža za pojas i krenem u proboj. Uđem u prvi rov, pucam dok sam imao municije, onda krenem onim noževima na sve strane. Utrčim u drugi rov, pobacam bombe, krenem zubima da koljem, kad naiđe avion i krene da puca na mene.
-I?
-Krenem da bežim prema nekoj šumici, usput nađem neki kamen i zavrljačim ga njemu u elisu. On počne da pada. Iz olupine izlete pilot sa kurblom i razbi me ko pičku.
- Ajde, sunce mamino, kaži mami kako kaže maca ?
- Mjao, mjao, mjao.
- A, kako kaže kuca ?
- Av, av, av.
- A, kako kaze vuk ?
- SVI ! SVI ! SVI !
Dolazi otpravnik poslova jedne ambasade (neke naše - valjda) kod ambasadora i kaže:
- "Gospodine, napisao sam onu protestnu notu za zemlju domaćina, pa bih vas zamolio da je pregledate pre slanja"
Ambasador pregleda "notu" i nakon izvesnog vremena odgovori:
- "Pa, sve u svemu, nije loše. Mislim da ste (verovatno u kucanju :))) napravili samo dve sintaksne greške...."u kurac" se piše odvojeno, a "zajebali" zajedno".
1991, sezam
Druže Sokoloviću, jeste li vi došli sa juga?
Ne, ja sam došo sa LADU...
1991, sezam
- JOVIĆ!!! Dolazi da mi popušiš.
[...]
- Ma ne bre ti, nego Spomenka!
Ovo je izveo Bora Čorba za vreme demonstracija pred Skupštinom 2-7-1991