razno [1]

Šta je ovo?
Pošto sam, srećom, odustao (zasad) od ideje da viceve treba ispričati uživo ili makar video, ostaje ovo više kao refrentna zbirka viceva. Jer nisu vicevi za čitanje nego da se pričaju. Ovo je podsetnik.
Zahvaljujem radnicima, seljacima i poštenoj inteligenciji Burundija što su me nagovorili, i sebi što sam dozvolio da me nagovore.
Godine i ostale napomene ispod vica, gde ih ima, označavaju poreklo, a ne stvarnu starost vica. Tada i tamo sam ga našao.Osim Burundija, drugi izvori su:
sezam - što su u stvari dva BBSa iz devedesetih, staari Sezam na Bigzovim serverima negde na Skadarliji, i novi Sezam časopisa Pisi-pres, potonjeg Oriona
suština - komšijin blog, gde i sam piskaram i gde sam Komšija.
imejl - sopstvena imejl arhiva od 1997 naovamo (sa dosta rupa u prvoj godini)
10-IV-2020 - 11-IV-2020 idi kući  
Vozio motociklista motor i u jednom momentu naleti na vrapca. Od siline udara vrabac pade na zemlju i izgubi svest. Motociklisti bi žao, uzme ga u ruku i odnese kući. Stavio ga u stari kavez, sipao mu vode i dao hleba, i posto je žurio, napusti kuću.
Posle 3 sata vrabac dolazi svesti. Pogleda oko sebe po kavezu kad ono rešetke, hleb, voda... "Jebote, ubio sam motociklistu!!!"
Objašnjava baka unuci velike životne tajne...
- Znaš, u životu svake žene postoji samo jedna velika, prava ljubav...
- A ko je to bio kod tebe, bako?
- Mornari...
13/11/2002, sezam
šta imaju zajedničko pregoreo dvopek, utopljenik i trudnica?
kasno vađenje
-Šta se dobije kada se ukrste Leskovčanin i oktopod?
-Ne znam ni ja, al' opasno bere paprike.
Igraju fudbal slonovi protiv miševa. Posle utakmice, na travi ostala 4 zgažena miša. Dolazi kapiten slonova kod kapitena miševa, izvinjava se bog zna kako, neprijatno mu, eto u žaru borbe...
- Ma nema veze - kaže kapiten miševa - i onako smo mi prvi počeli da cepamo.
08/06/1996, sezam
Individualni proizvođač paprike sa juga natrpao kamionče džakovima paprike, pa pravac Beograd. Smesti se na Bajlonijevu pijacu, pa žena i on krenu u posao. Kako je to bila velika količina robe, nije se ni očekivalo da će da prodaju sve odmah. Kasno uveče, njih dvoje naprave brlog u kamionu među džakovima i legnu da spavaju.
U neke sitne sate, dolazi Ciga da krede papriku. Polako, polako odšnjira ciradu u jednom uglu prikolice, zavuče ruku, preseče nožićem jedan džak i krene da vadi jednu po jednu papriku. Operisao je što je tiše mogao, ali vraga: tu i tamo se mrdnu paprike, pa se pomeri neki džak iznad, pa je šuškalo.
Žena je imala lak san, pa se probudila i osluškivala. Posumnja nešto, pa pokuša da probudi muža:
- Kuj gi mica tija džaci!?
Umorni muž samo promrmlja nešto, okrenese na drugu stranu i nastavi da hrče. Ciga se pritajio, sačekao neko vreme, pa nastavio da vadi paprike. Opet šušne, žena se opet trgne, pa na muža još glasnije:
- Kuj gi mica džaci? Kuj gi mica džaci?
Muž, nervozno:
- Kuj gi mica, nek gi mica!
I nastavi da spava. Ciga je dotle već pobegao, pa kad se sakrio iza nekog kioska, zapanjeno:
- Baki, jebote, svašta sam vid'o! Ali nisam im'o pojma da Japanci na Bajloni prodaju paprike!
05/11/2002, sezam. Na ovo su bile još dve ispravke za valjani leskovački govor. Delovi ovog vica se spominju u verziji u kojoj je pre X godina neki leskovački bend obradio 'Should I Stay Or Should I Go'