razno [3]

Šta je ovo?
Pošto sam, srećom, odustao (zasad) od ideje da viceve treba ispričati uživo ili makar video, ostaje ovo više kao refrentna zbirka viceva. Jer nisu vicevi za čitanje nego da se pričaju. Ovo je podsetnik.
Zahvaljujem radnicima, seljacima i poštenoj inteligenciji Burundija što su me nagovorili, i sebi što sam dozvolio da me nagovore.
Godine i ostale napomene ispod vica, gde ih ima, označavaju poreklo, a ne stvarnu starost vica. Tada i tamo sam ga našao.Osim Burundija, drugi izvori su:
sezam - što su u stvari dva BBSa iz devedesetih, staari Sezam na Bigzovim serverima negde na Skadarliji, i novi Sezam časopisa Pisi-pres, potonjeg Oriona
suština - komšijin blog, gde i sam piskaram i gde sam Komšija.
imejl - sopstvena imejl arhiva od 1997 naovamo (sa dosta rupa u prvoj godini)
12-IV-2020 - 13-IV-2020 idi kući  
mali beli medved pita mamu medu ;):
- mama jeste li vi beli medvedi?
- naravno da jesmo.
ode on malo u sneg, samo da se malo sanka... zatim se vrati kod mame i tate i pita:
- moji baka i deka su bili beli medvedi?
- jesu sine...
prošeta se on još malo pa opet pita:
- mama jel su moji prabaka i pradeka bili beli medvedi?
- jesu sine, zašto te to zanima?
- mama, a jesam i ja beli medved?
- jesi, a zašto?
- pa zato što sam se smrzo ko pička
Dobio poštar zadatak da hitno isporuči nekakav paket. Dođe u zgradu, popne se na treći sprat i počne da zvoni. Niko mu ne otvara vrata. Počne da kuca, lupa... ništa. Krenuo on nazad u poštu kad sretne jednog čoveka na stepeništu:
P:izvinite, da ne živite vi možda u ovoj zgradi ?
Č:Da, jer vam treba nešto ?
P:Treba hitno da isporučim ovaj paket na 3. sprat stan 14 ali mi niko ne otvara.
Č:Ma slobodno uđite, muž i žena su gluvonemi.
P:Da li bi mogli vi samnom da vas imam kao svedoka kada uđem unutra.
I uđu njih dvojica unutra kad poštar vidi muža i ženu u WC-u i to muž sedi na WC šolji i drži otvoren kišobran a žena mu gura sisu u usta. Potar se okrene komšiji zgranut
i pita ga šta to rade.
Č:Ma ništ, razgovaraju. Žena mu upravo kaže da treba da ide da kupi mleko a on joj odgovara serem ti se na mleko kad napolju pada kiša.
Trče slon i miš preko drvenog mosta.
I tek će miš:
- Ala tutnjimo !
"Zar u ovom autobusu nema džentlmena ? "
"Ima, gospođo, džentlmena, ali nema mesta!"
od 1966 se pojavljivao svakih nekoliko godina
Prolazio zeka šumom, pa naišao na lisičju jazbinu, a u njoj mali lisičići. Opali on njima po čvrgu, počnu oni da viču mamu, a zec "more jebaću vam mater, šta se derete", i ode.
Drugi dan naiđe zec i ponovi stvar. Lisičići se požale mami, te ona sačeka zeca u busiji. Taman je opalio treću turu čvrga klincima i izrekao svoj tekst, iskoči ona i pojuri ga. Zec šmugne kroz neko šuplje deblo, lija za njim, ali se zaglavi. Zec obiđe oko debla i opali je.
Četvrtog dana je nešto nadošla reka pa je deblo plivalo na vodi. Zec doskoči do debla i otisne se. Šećka se lija po obali, a zec joj dovikne "šta se muvaš tu, pa i mi veliki jebači možemo da uzmemo slobodan dan kad hoćemo"
1974, u školi