srbin pobedijo (i ostali) [4]

Šta je ovo?
Pošto sam, srećom, odustao (zasad) od ideje da viceve treba ispričati uživo ili makar video, ostaje ovo više kao refrentna zbirka viceva. Jer nisu vicevi za čitanje nego da se pričaju. Ovo je podsetnik.
Zahvaljujem radnicima, seljacima i poštenoj inteligenciji Burundija što su me nagovorili, i sebi što sam dozvolio da me nagovore.
Godine i ostale napomene ispod vica, gde ih ima, označavaju poreklo, a ne stvarnu starost vica. Tada i tamo sam ga našao.Osim Burundija, drugi izvori su:
sezam - što su u stvari dva BBSa iz devedesetih, staari Sezam na Bigzovim serverima negde na Skadarliji, i novi Sezam časopisa Pisi-pres, potonjeg Oriona
suština - komšijin blog, gde i sam piskaram i gde sam Komšija.
imejl - sopstvena imejl arhiva od 1997 naovamo (sa dosta rupa u prvoj godini)
19-IV-2020 - 17-V-2020 idi kući  
Engleskinja, kad je muž zatekne sa švalerom u krevetu, kaže mu "Dragi, evo ti broj telefona mog advokata, pa sredite to nekako".
Francuskinja, kad je muž zatekne sa švalerom u krevetu, kaže mu "Dragi, ima mesta, bi li nam se pridružio?"
Šumadinka, kad je muž zatekne sa švalerom u krevetu, kaže mu "Milojice, ti li si? Pa koji je onda ovaj na meni?"
1992
Kaže Amerikanac:
– Naši inženjeri i konstruktori urane ujutro u 7, dogovore se, nacrtaju i naprave avion koji u 12 sati već poleti sa piste.
Kaže Rus:
– Naši avioinženjeri ustanu ujutro u 8, i rade do 11 i tad avion već uzleti.
Kaže Srbin:
– Nije to ništa! Naši se sastanu ujutro u 9 da se dogovore o gradnji pivare, a već u pola jedanaest su svi pijani k’o majke.
2015, suština
Padne avion u džunglu na nekom pacifičkom ostrvu. Prežive Amer, Francuz i Lala, ali ćape ih ljudožderi. Poglavica im nudi oslobađanje od smrti, ali samo ako postave pitanje na koje urođenici ne mogu da nađu odgovor.
Amer upita: šta je to Menhetn?
Ne zna poglavica, ne zna vrač, ne zna niko u selu. Tog trenutka kreće akcija: na sve strane oko sela sedaju za bubnjeve, da dobace pitanje do komšija. Začuje se lupanje bubnjeva u daljini, pa uskoro na još većoj daljini… Uskoro celo ostrvo treslo od bubnjeva: na sve strane tamba-lamba, tamba-lamba, tamba-lamba…
Nakon dva-tri sata, počnu bubnjevi u daljin ida zamiru. Uto stiže odgovor i – ode Amer u paprikaš za ručak.
Francuz je pokušavo da bude pametniji, pa je upitao: šta je to Sauvignon Blanc?
Ista priča. Razleže se ostrvom tamba-lamba, tamba-lamba, tamba-lamba… Trajalo je nešto duže, možda pet-šest sati, ali na kraju stigne odgovor i na kraju ode Francuz u kazan za Amerom.
Lali pade na pamet da upita: šta je to seminar?
Ista slika: niko u selu ne zna odgovor, očas se razleže tamba-lamba, tamba-lamba, tamba-lamba…
Međutim, tri dana prođoše, a odgovor se ne pojavi. Najzad, reče poglavica Lali:
– Odustajem! Kaži šta je to seminar i ideš kući!
– Pa, to…
– Šta sad – TO? Kakvo TO?
– Pa, to što ste sad vi radili… Prvo te u’vate neki da ni ne znaš ko su, pa ondak navale tri dana tamba-lamba, na kraju se ispostavi da polaznik zna više od organizatora i ondak ideš kući.
2015, suština