crnogorski, 1961-1980 [2]

Šta je ovo?
Pošto sam, srećom, odustao (zasad) od ideje da viceve treba ispričati uživo ili makar video, ostaje ovo više kao refrentna zbirka viceva. Jer nisu vicevi za čitanje nego da se pričaju. Ovo je podsetnik.
Zahvaljujem radnicima, seljacima i poštenoj inteligenciji Burundija što su me nagovorili, i sebi što sam dozvolio da me nagovore.
Godine i ostale napomene ispod vica, gde ih ima, označavaju poreklo, a ne stvarnu starost vica. Tada i tamo sam ga našao.Osim Burundija, drugi izvori su:
sezam - što su u stvari dva BBSa iz devedesetih, staari Sezam na Bigzovim serverima negde na Skadarliji, i novi Sezam časopisa Pisi-pres, potonjeg Oriona
suština - komšijin blog, gde i sam piskaram i gde sam Komšija.
imejl - sopstvena imejl arhiva od 1997 naovamo (sa dosta rupa u prvoj godini)
3-III-2021 idi kući  
Reši pregladneo student da mazne negde nešto. Ušunja se uveče u neku kuću, namiriše kujnu, uđe, posluži se, najede se sit. Nađe piće u frižideru. Krene po kući, kad u jednoj sobi njih dvoje leže goli na krevetu. Ne mrdaju, čak nije siguran ni da su ga videli. Dođe do nje, ispipa je, nema reakcije. Navali on, isto. Ma kud puklo da puklo, polegne po njoj i najebe se do mile volje. Ne vidi šta bi još mogao, dosta za jedan dan, ode. Kad je otišao, progovara žena
- ama čoče, viđe li ti ovo?
- a, tu sam te čeko, prva si progovorila, opkladu dobijam ja, a ti ustaješ da pozaključavaš i pogasiš svetla.
1974