02-V-1999.

Сиенен први пут Албанце помиње као сепаратисте. Добројутро, Колумбо.

Пошто је ем празни ем недеља, радим на оним скрољивим контејнерима за упитнике у Оцењивању за Зиро. Како сам две године касније то описао на УАу:

Ставио сам АктивИкс скролбар на форму, а нисам користио што фокс уме да скролује, јер је ово било пре 6.0. Уместо тога сам ставио три слоја контејнера у контејнерима. Спољни је био вели колико треба да се види на масци. Средњи је био висок колико год треба да све стане, а мењајући његову вертикалну позицију сам постигао скроловање - врх негативан колико кад треба. Унутрашњи контејнери нису били баш неопходни, али сам их користио да држе скуп потребних контрола док се форма гради. То је био унос одговора на упитнике, па је скуп питања могао да варира, буде дужи или краћи. Пошто је сваки тај унутрашњи садржавао једно питање и један одговор, имао сам тај луксуз да направим општу класу за то, па онда поткласирам по типовима питања. Имао сам мањих проблема само са аутоматским скроловањем, тј кад доњи видљиви ред изгуби фокус, да аутоматски скролујем да се види следећи испод њега.

Ово аутоматско скроловање кад пређе фокус је прошло без много кода, само да следећа контрола буде видљива, и текућа, а ако може и претходна, одлично. Срећом, то сам радио само вертикално, сва три нивоа су имала исту ширину.

Џек јавља да ћале каже да је све спремно, можемо да кренемо чим ово прође.

Као и обично ових дана, брдо саобраћаја на АманБре, практично 90% данашње поште.


Спомиње се: АманБре, Зиро Дистанс (Зиро), УбикАгора, фокс, Џек Баран мл., на енглеском