13-III-2001.

Једном ја да устанем пре ње, и шкљоцнем.

Једном ја да устанем пре ње, и шкљоцнем.

Бистри Капланове материјале за тестове, само гледа шта све треба да спреми. Изгледа да би морала прво да прође ТОЕФЛ (у кућном жаргону тојфл, по немачком), па онда цео медицински факултет и стаж. Личи на вишегодишњи рад, а њих заболе што је то већ једном исполагања. Они би да зараде - еј бре, кад постанеш доктор има све то да вратиш и још приде. (... 81 реч...)

Следећа тура из ЈуеСКруа стиже прекосутра. Ваљда доносе још нешто (резанце за супу помену неко). Тренутно су ту Јози и још један или двојица. Он је купио дигиталну камерицу, џепну, ради и видео (формата поштанске марке, ваљда 240х160), нашкљоцао се њом па је заборавио у бусу. Локални бус, којим сам се возио свега једном - на једну од врло ретких Зирових журки. Обично су опроштајне.

Дописујем се са новом Гркињом у Аваију. Где ли ју је Болди ископао, да ми је знати. Имају још једног, а и Јоја је још тамо, није прелетео у ЈуеСКру.

Кад живиш са три даме...

Кад живиш са три даме...

Згода са УАа

Док сам радио скоро већ сат у пре еминентној Фирми за Анализу Мокраће, дају ми озбиљан проблем да решим. Неки консултант је написао програм који је одлучио да не ради а то је главна апликација за анализе и њихово фактурисање. Последице: скењани подаци и нема фактура за цео месец, ем могу да их туже ем би неко због грешке у подацима могао да заглави ћорку, озбиљна ствар.

Прегледам код и нађем овакву именску шему. Сви параметри и променљиве имају префикс пп_ (чита се пи пи). Није лоше за анализу мокраће, а? Нађем проблем, решим и кажем директору каква је шема. Он је сматрао да је то врло непрофесионално, али ајде, можда је у фирми, где стандарда нема, програмер имао смисла за хумор.

Осамнаестог смо већ имали и статив за Агфу. Килава играчка, коштала можда 20$, ал' није да имамо неки не знам какав зум па да треба нешто јаче. Паркирали смо то пред телевизор, па уштекали у њега видео излаз из Агфе, који само баца слику са малог екранчета на велики. И онда се сетимо да укључимо снимање на видео рикордеру - ето нама најзад видео снимка из куће. Јака вајда, главна особина вехаеса и трака уопште је да се снимци затурају и бришу.


Спомиње се: Аваи, Агфа, Болдижар Барваи (Болди), Воја Трајковић (Јоја), Зиро Дистанс (Зиро), Јошка Апро (Јози), ЈуеСКру, УбикАгора, на енглеском