26-VIII-2016.

Одјутрос Змајчек напросто неће. Успео сам да скинем посету за sGradlj.com (ситно програмче у фоксу, StatCounter.prg) али гди+ неће да прикаже графикон. Каже не ваља неки деелел, нема улазне тачке. Погледам то у ТоталКомандеру, ту је али није извршив. Нађем још три примерка којегде по пенџеријевим директоријима, један исти такав (тј садржи ђубре), а остали неће да се ископирају, овај је под заштитом. Ал те послужила та заштита.

Ајде, да бутирам. Јок, неће никако да бутира, не налази бут диск - јер је то на другом, бут сектор од првог држи убунту/груб2. Да реинсталишем? Ама не зар опет. У ствари, да направим бутабилну флешку за седмицу. Али она што имам је зузета, ту је бутабилни Убунту. Дакле, ајд до Нене у дућан, купим ССД и флешку.

Пенџери напросто неће да се инсталише, каже фали му драјвер (за цеде или деведе). Иштекам јединицу. Опет се жали на диск. Иштекам ССД. Сад хоће да се инсталише, ал' који ће ми, хоћу да га инсталишем НА тај ССД... за који нема драјвер. СанДиск исто не нуди драјвер, него клонирај це диск са системом на њега, а ни онда неће да бутира са њега. Па шта, не може директно, само селидба? Море јепте се сви, на челу и зачељу са Мајкрософтом. Направићу ти виртуелну кутију у Убунтуу.

Осим што не могу. Тај сетап за седмицу, потеран са флешке, је сјебао МБР на првом диску. Ма нема везе, потерам Наново и на њему скинем нови Убунту 16.04 (дакле априлски), направим му флешку, инсталишем са ње. Невероватно, чим потерам неку од старих апликација, зна како сам шта био подесио, чак памти резултате пасијанса (играм Паука са два шпила, подоста). Наравно, /home директориј и све под њом су на другој партицији, никакво кршење то не дира.

Ископирао и 140Г фотки на ту партицију, за сваки случај.


Спомиње се: sGradlj.com, StatCounter.prg, Змајчек, Мајкрософт (Мали мекани), Наново, Невена Жаја (Нена), тоталкомандер, фокс, на енглеском